Sursa foto: Facbook/Poșta Română
Sursa foto: Facbook/Poșta Română

O mie de biciclete electrice vor fi achiziționate de Poșta Română în vederea eficientizării livrărilor, scrie ziare.com.

Contractul scos la licitație este de 5 milioane de lei, iar bicicletele ar urma să aibă maximum 30 de kilograme și un cadru unisex inscripționat cu logo-ul Poștei.

De asemenea, motul ar urma să fie de minum 250 W, cu schimbător Shimano și acumulator Li-Ion cu o autonomie de minimum 30 de kilometri. Fiecare bicicletă ar urma să aibă un sistem antifurt și ecran LCD prin care să fie monitorizați parametrii de funcționare.

Bicicleta va avea un sistem de prindere a două genți pentru documente cu o masă de maxim 25 de kilograme

Vestea achiziționării de biciclete a nemulțumit pe sindicaliști, aceștia precizând că măsura ar fi un pretext de a scădea salariile poștașilor și de a face mai multe disponibilizări.

În norma zilnică a unui factor poștal sunt incluse numărul livrărilor zilnice și distanța, cu un calcul de 4 km/h. Bicicletele electrice ar permite creșterea vitezei de deplasare și implicit un număr mai mare de livrări, cred sindicaliștii.

Reamintim că Poșta Română se confruntă cu probleme când vine vorba de angajați. Directorul companiei, Valentin Ștefan, a declarat în urmă cu câteva zile că în fiecare lună, sute de oameni pleacă din companie să se pensioneze.

Șeful Poștei Române a precizat că salariul mediu la oficianți, poștași și șoferi este de aproape 2.000 de lei net.

„La Poştă avem undeva venitul mediu în companie, şi salariul de bază şi bonusuri şi sporuri undeva la 4.100 de lei, în medie, brut. Se impozitează, coboară mult sub 4.000 de lei. Acum, dacă ne uităm strict la operaţional, la oficianţi, poştaşi, soferi, salariul mediu este 1.900 de lei, salariul net. De aici problema cu lipsa de angajaţi şi de interes faţă de companie” a spus Valentin Ştefan.

Citește și articolul: Voucherele sociale pentru persoanele vulnerabile, distribuite de către Poşta Română

Articolul precedentApa va fi raționalizată în multe localități din Prahova
Articolul următorIohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale adjunctului de la Pașapoarte
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.