Sursa: Google maps

Directorului general adjunct de la Direcția Generală de Pașapoarte i se vor încheia raporturile de serviciu de miercuri, 13 iulie, ca urmare a unui decret semnat de președintele Klaus Iohannis.

Este vorba despre actul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție din Ministerul Afacerilor Interne Mirel Toancă, semnat încă din 8 iulie, la o zi după ce directorul adjunct a împlinit 47 de ani.

Decretul semnat de Iohannis și publicat astăzi în Monitorul Oficial vine în urma propunerii ministrului Lucian Bode, în document arătându-se că „la data de 13 iulie 2022, domnului chestor de poliție Toancă Ilie Mirel îi încetează raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne”.

Mirel Toancă este chestor de poliție din 2018, gradul fiindu-i acordat tot prin decret prezidențial. Însă acesta este din 2009 la Direcția Generală de Pașapoarte, ca șef serviciu, iar în 2005, pentru două luni, a lucrat chiar la Direcția Generală de Informații și Protecție Internă.

La începutul carierei, între 1997 – 2004 a fost ofițer la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, însă după toate funcțiile și posturile, din 2013 a rămas la Pașapoarte. În plus, din 2016 și până la acest moment, a tot fost împuternicit sau desemnat director general, pentru ca mai apoi, periodic, să revină la a fi a „doua mână”. Din noiembrie, neîntrerupt, este director general adjunct.

Potrivit declarației de avere, chestorul are un apartament obținut prin partaj voluntar și cumpărare, un Audi A4 fabricat în 2013 și a reușit să adune ceva lei în trei conturi curente sau echivalente (inclusiv card). În jur de 19.000 de lei, conform datelor furnizate în declarația completată luna trecută.

Cum îi șade bine unui angajat al MAI, din rubrica venituri aflăm că salariul este confidențial, dar că a primit totuși bani pentru „activități conform fișei postului”.

Articolul precedentPoșta Română se modernizează. Contract de milioane de lei pentru achiziționarea de biciclete electrice
Articolul următorVara după pandemie vine cu „surprize” pentru cei care doresc să călătorească