Sursa foto: Kanal.D

În raportul oficial de deces al Roxanei Donisan, femeia în vârstă de 44 de ani ce a fost ucisă de un rechin în Hurgada, autoritățile din Egipt au trecut drept cauza morții pierderea de sânge după interacțiunea cu un animal de mare, scrie realitatea.net.

În documentul oficial nu este trecut faptul că românca a fost atacată de un rechin sau nu. Mai mult, Reprezentanții Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada ( HEPCA) au declarat că este un eveniment fără precedent.

Autoritățile egiptene ar refuza să spună cauza reală a decesului româncei pentru a nu fi tras la răspunde administratorul plajei și obligat să plătească daune familiei victimei.

Imediat după eveniment, plajele din zona Sahl Hasheesh şi din Makadi Bay (între timp, plajele din Makady s-au redeschis) au fost închise.

Familia Roxanei Donisan, în stare de șoc

Nour El Din Farid, activistul de mediu al HEPCA, a declarat pentru Libertatea că au fost trimise bărci în larg pentru a cercetare prezența rechinului și a se stabili cu exactitate specia.

„Nu putem spune decât că este un rechin mare, judecând după întinderea mușcăturii. Dacă vreți să scrieți ceva, HEPCA poate transmite că este un eveniment fără precedent, nu a mai fost întâlnit în această regiune”, a declarat activistul, potrivit sursei citate.

De asemenea, Farid a mai spus că în mod real există un risc mult mai mare ca turiștii să fie răniți de un pește-piatră, ce are venin foarte puternic ce poate ucide o persoană în 20 de minute. Mai mult, scoile de con, dar și peștele scorpion pot fi întâlnite, în special de persoanele care fac scuba-diving.

Reamintim că Roxana Donisan a murit pe 3 iulie, după ce a fost atacată de un rechin, în Marea Roșie. Femeia nu era căsătorită și avea funcția de inspector superior în cadrul ANAF Suceava.

Citește și articolul: Noi detalii despre femeile ucise de rechin în Egipt: o fetiță a văzut întreaga scenă, rămânând marcată pe viață

Articolul precedentUdrea, invidioasă pe eliberarea lui Bogdan Olteanu: ”De 300 de zile stau arestată ilegal”
Articolul următorTransportatorii români susțin că nu vor face față noilor impozite. „De ce se dorește falimentarea noastră?”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.