Mihai Tudose cere demisia „incompetenților” din cauza PNRR

„România tocmai ratează încasarea a 4 miliarde de euro”

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose atacă în termeni extremi de duri Guvernul Cîțu din cauza Planului Național de Redresare și Reziliență, iar printr-o postare pe Facebook cere demisia „incompenților”. Motivul este legat de observațiile făcute de Comisia Europeană cu privire la PNRR, care ar putea rata „prima tranșă” de bani, de aproximativ 4 miliarde de euro.

„Guvernul Cîțu a căzut prima evaluare, la Bruxelles, a Planului Național de Redresare și Reziliență. După ce a fost trimis cu întârziere, mai e și prost făcut, așa cum am tot avertizat: obiective aruncate cu furca, cifre care se bat cap în cap, date insuficiente etc. Săptămâna viitoare, Comisia Europeană va aproba primele planuri depuse, ceea ce înseamnă că țările respective vor primi rapid prefinanțările de 13%. Deci România tocmai ratează încasarea a 4 miliarde de euro, gura de oxigen de care are atâta nevoie”, a scris Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

PNRR, retrimis de Comisia Europeană, cu criticile de rigoare

„Restanța” lui Ghinea la PNRR

Fostul premier îl consideră pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea principalul responsabil pentru „restanța” pe care România ar trebui să o dea în toamnă, asta dacă va reuși să rescrie proiectele „înroșite” de Comisia Europeană.

„Unii vor fi cu banii, ai lui Ghinea cu rescris proiecte, doar-doar reușesc la restanță… Ne mai permitem, ca țară, să continue batjocura asta de guvernare? Demisia, incompetenților! La gargară primii, dar la temele cruciale ale anului – PNRR și vaccinare – ne-ați adus în coada Europei!”, a mai scris europarlamentarul Mihai Tudose.

De partea cealaltă, premierul Florin Cîțu a precizat vineri dimineață, într-o postare pe Facebook, că „PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, adăugând că informația este un „fake-news”.

Moțiunile PSD, una luni, una peste zece zile

De numele lui Ghinea și a PNRR se leagă două moțiuni. Una simplă, depusă împotriva ministrului Fondurilor Europene, ce va fi dezbătută luni și votată marți. A doua moțiune, de cenzură, va fi depusă cu 10 zile întârziere față de data lansată inițial, de 14 iunie, tot pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este determinat ca mai întâi să rezolve moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea,  și speră că dacă acesta nu își va da demisia, pe fondul erorilor legate de PNRR, măcar să i se retragă sprijinul.

Articolul precedentProcurorul Niță, de pază la Constanța
Articolul următorVoucherele de la „Rabla pentru electrocasnice”, scoase la vânzare