Sursă foto: Youtube ( captură video)

Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la rotativa guvernamentală, punct până la care PSD și PNL trebuie să pună la punct toate detaliile legate de numele viitorilor miniștri.

Premierul, clar, va fi liderul PSD Marcel Ciolacu, însă, din ce a lăsat să se înțeleagă acesta, sunt posibile modificări față de cele prevăzute în protocolul inițial.

Declarațiile au fost făcute aseară la România TV, când Ciolacu a subliniat că „au loc discuții, dar acordul e în picioare exact cum a fost semnat. Sunt ferm convins că și eu și Nicolae Ciucă, dacă se va modifica acest acord, vom veni în fața tuturor și vom anunța. Nu eu modific, nu Nicolae Ciucă. PNL și PSD au capacitatea de a modifica”.

Însă eventualele modificări vor fi gata la timp, a asigurat Ciolacu: „Categoric se întâmplă până în data de 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm”.

Mai mult decât atât, Ciolacu vede continuarea relației politice și, eventual guvernamentale, cu liderul PNL Nicolae Ciucă, care trebuie să decidă singur care îi va fi rolul în viitorul Guvern.

Categoric, Ciolacu – viitor premier – are o idee clară despre miniștrii pe care ar vrea să îi aibă în Guvern. Însă, momentan nu discută la modul concret. Ceea ce este cert e că „eu și Nicolae Ciucă am avut discuții pe fiecare ministru pe care l-am nominalizat de la PSD. Știu că eu cu domnul Ciucă am ajuns la un acord privind nominalizarea miniștrilor din PSD. (…) Dacă eu vă spun acum cine pleacă, acel minister e blocat până se face rotativa”.

Interesul principal e să avem un Guvern cu miniștri buni. Am o analiză proprie a miniștrilor la partid și voi avea o analiză și o discuție împreună cu Nicolae Ciucă referitor la miniștrii care vor forma următorul Guvern.

Nu trebuie să stricăm ceea ce funcționează. Dacă luăm în considerare ce a găsit Marcel Boloș la MIPE, a făcut minuni în această perioadă. Și eu și Ciucă reprezentăm un partid. Vrem performanță la Transporturi, schimbăm miniștrii din an în an. Sorin Grindeanu e un ministru care a performat și e vizibil și eu mi-aș dori să rămână în continuare. (…)

Vreau un Guvern al României funcțional. Nu o să fie o perioadă de guvernare foarte simplă, dar nu am nici cea mai mică reținere. Momentan PSD nu va avea vicepremier. Lucian Romașcanu nu vine șeful Cancelariei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Articolul precedentOfițer de poliție judiciară, arestat preventiv după ce s-a descoperit că sprijinea traficanții de heroină
Articolul următorPrimarul din Chiajna, acuzat de abuz în serviciu