Sursa: gov.ro

Odată cu rotativa guvernamentală ar putea interveni modificări mai multe, pe lângă cele deja convenite de coaliția de Guvernare.

Dacă în urmă cu puțin timp se discuta despre posibilitatea ca cel de-al treilea partener al coaliției, UDMR, să piardă cel puțin un minister din cele trei deținute, se pare că remanierile vizează alte nume.

Potrivit Antena 3, care citează surse din cadrul PNL și PSD, sunt câțiva miniștri care ar urma să fie schimbați, dincolo de portofoliile deja stabilite prin protocol.

Potrivit protocolului, în acest moment, PSD are nouă ministere și secretariatul general, PNL are opt ministere și UDMR- trei. În mai puțin de o lună ar trebui să aibă loc rocada, PSD să dea premierul, modificări urmând a fi făcute și în ceea ce privește persoanele care conduc în acest moment Secretariatul General al Guvernului, Ministerul de Finanţe, Justiţie, Transporturi și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Însă, potrivit Antena 3, „sabia” o au deasupra capului Lucian Bode – Ministerul de Interne, în contextul eșecului aderării la Schengen, dar și social democrații Petrea Daea – Agricultură, și Alexandru Rafila – Sănătate. Reproșuri le-ar fi aduse și liberalilor Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, și lui Virgil Popescu – ministrul Energiei.

Articolul precedentSindicaliștii din Educație amenință din nou cu greva generală: „Acest an școlar ar putea să se încheie luna viitoare”
Articolul următorReforma Învățământului se face prin jocuri politice. Natalia Intotero, acuzată că la Comisia din Parlament are loc un simulacru de dezbateri