Sursa foto: Pixabay

Timp de șase ore, doi jurnaliști de la Digi24 au fost reținuți în Tiraspol, în regiunea Transnistria.

Jurnalistul Alexandru Rotaru a declarat că mai multe persoane i-au înconjurat și i-a rugat să îi însoțească.

„Ne-au spus, apoi, că sunt de la așa-numitul minister de Interne. Am fost reținuți timp de 6 ore și am fost anchetați despre ce facem în regiune. După 6 ore, timp în care nu am avut acces la telefon, am fost eliberați și ni s-a cerut să părăsim Transnistria. Suntem în siguranță!”, a spus aceasta, potrivit stiripersurse.ro.

Jurnaliștii români nu au mai putut fi contactați de către redacție

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu și Ambasada României la Chişinău a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe multiple canale, inclusiv pe lângă autorităţile competente ale Republicii Moldova şi Misiunea în Republica Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, fiind obţinută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnalişti, se arată în comunicatul transmis, miercuri de MAE.

De asemenea, potrivit mesajului transmis de Ministerul de Externe, misiunea diplomatică română de la Chișinău nu a fost informată cu privire la inteția celor doi jurnaliști români de a se deplasa în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Reamintim că așa-zilele „autorități” de la Tiraspol au impus o interdicție de intrare jurnaliștilor străini în teritoriu.

„MAE adresează mulţumiri deosebite autorităţilor Republicii Moldova şi celorlalte autorităţi române implicate pentru acţiunea promptă şi eficientă care, alături de demersurile MAE, prin Ambasada României la Chişinău, au condus la eliberarea celor doi jurnalişti români”, a precizat Bogdan Aurescu.

Pentru a se evita, pe viitor, astfel de incidente, MAE a recomandat jurnaliștilor interesați să se deplaseze în Transnistria să contacteze Ministerul și să evite deplasarea pe cât posibil în următoarea perioadă din cauza tensiunilor create în acea zonă.

Citește și articolul: Câștigătorii premiilor Pulitzer 2022. Jurnaliștii ucraineni au primit premiul pentru curaj

Articolul precedentZelenski: ”Răbdarea Kievului ajunge la final”
Articolul următorExcremente de șoarece găsite de Protecția Consumatorilor într-un restaurant din Galați
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.