Barna îl acuză pe Chirica de „apucături pesediste”

Edilul Iașiului este inculpat în două dosare, în numai șase luni de mandat

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna a explicat, la Digi24, de ce nu poate fi detentionată situația de la Iași, unde luni a fost o respingere a bugetului, punând totodată accent pe faptul că deși primarul Chirica este acum la PNL, are în continuare „apucături pesediste”, lucru care pune lumină proastă atât partidul, cât și administrația locală.

„La Iaşi este o situaţie mai particulară, pentru că actualul primar, deşi a evoluat, să spun aşa, politic, ca tip de geacă, a păstrat aceleaşi reflexe pesediste. Adică nu mai are geacă roşie, are o geacă galbenă. Este o metaforă cunoscută cu nişte preşedinţi de partide schimbând nişte geci de o culoare sau alta. Domnul Chirica, deşi şi-a schimbat tricoul roşu cu tricoul galben, a păstrat, din păcate pentru el şi pentru PNL, apucăturile pesediste”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Cele șapte „dorințe”

De asemenea a precizat și motivul pentru care nici luni nu a fost votat bugetul Iașiului, deși ne află aproape de jumătatea anului. Potrivit lui Barna, consilierii locali din partea USR PLUS au pus câteva condiții înainte de vot, condiții de „bun simț”: transparentizarea contractelor primăriei, concursuri pentru arhitectul-șef, concursuri pentru city-manager, audit pentru cheltuielile municipalității. În opinia lui Barna, lucruri care pot transmite dinspre municipalitate că „se schimbă lucrurile în administrația locală”.

Acesta a mai precizat că ieșenii se așteaptă la această schimbare și, chiar dacă nu i-au acordat încredere deplină lui Chirica, majoritatea constituită în jurul USR PLUS (în Consiliul Local), îl obligă pe primar să urmeze o cale a schimbării, chiar dacă acest lucru nu se vede din propunerile făcute de edil.

„Sunt șapte puncte pentru care se așteaptă răspunsul. E practic un cadru de discuție nu despre vrem să numim pe cineva într-un post sau altul, e despre cum va fi administrată Primaria Iași”, a mai adăugat Barna.

Proiectul de buget al municipiului Iași a fost respins, luni, de consilierii locali, pentru a doua oară in ultimele săptămâni, după ce reprezentanții PSD au părăsit sala de ședințe, iar consilierii USR PLUS s-au abținut de la vot.

Demisia lui Chirica a fost cerută în ședința de CL, de acum două săptămâni

La finalul lui aprilie, consilierii locali USR PLUS din Iași i-au cerut demisia primarului Mihai Chirica, cel care în numai șase luni de mandat a reușit „performanța” de a fi dublu inculpat, în „Dosarul Skoda”, deschis în ianuarie 2021, respectiv „dosarul concesiunilor”, deschis în urmă cu două săptămâni.

Barna candidează la șefia USR PLUS

Articolul precedentGiurgiu, „raiul” gropilor de gunoi clandestine. E degringoladă și în gestionarea deșeurilor după rezilierea contractului de administrare a depozitului ecologic
Articolul următorMinistrul Justiției amenință cu închisoarea președintele unei curți de apel