Șoșoacă, „îngrijorată” pentru biserică și enoriași

„Constituția garantează și spune foarte clar că nu poate fi restrâns în niciun mod acest drept. Iar cultele sunt independente”, a spuS Diana Șoșoacă, într-un acces de jumătate de adevăr, așa cum ne-a obișnuit

Diana Șoșoacă (captură video Antena 3)

Senatorul rămas fără partid, Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit aseară, din nou, la o televiziune, în stilul carecteristic care deja nu mai uimește pe nimeni.„Au lăsat-o puțin mai ușor cu toate restricțiile. Au început să spună că ne dau ei voie să mergem de Paște și că respectă Ramadanul. Pe bune? Anul trecut  nu au respectat nimic. Se pare că domnul Arafat a primit ordin să-și schimbe discursul și a primit ordin din Iordania să respecte Ramadanul? Pe bune?”, a spus Șoșoacă, despre Raed Arafat.

Șoșoacă se identifică și cu musulmanii, și cu ortodocșii

Într-un acces de „bunătate creștină”, Diana Șoșoacă a mai transmis că nici creștinilor ortodocși și nici măcar musulmanilor nu ar trebui să li se zică când să meargă la biserică, ori cum să-și manifeste credința. Ce îi scapă, însă Dianei Șoșoacă din vedere este faptul că deși cultele sunt indepedente, așa cum declară, și membrii cultelor fac parte din această țară, iar într-o pandemie nu contează nimic altceva decât sănătatea omului, indiferent cine ar fi el și de unde ar veni.

„Nici noi, nici musulmanii, nu avem nevoie să ne dea nouă voie cineva să mergem să ne exteriorizăm și manifestăm credința religioasă. Acest lucru ni-l dă Dumnezeu, indiferent ce nume poartă, și Constituția României. Constituția garantează și spune foarte  clar că nu poate fi restrâns în niciun mod acest drept. Iar cultele sunt independente”

Simion a adus autocarele de protestatari în Capitală

„Apoi s-a renunțat după toată lupta, în primul rând a mea, asta trebuie văzută în toate intervențiile mele, că a fost o luptă de peste 7 luni de zile împotriva unui sistem care a ucis cu sânge rece oameni și care i-a aruncat ca pe niște câini striviți de mașini în niște saci și apoi aruncați în niște gropi. Fără să aibă posibilitatea să aibă acces la acea slujbă și ritual religios. Inclusiv după ce am arătat acel sac cum arată și l-am dat oamnenilor să vadă cum arată, atunci au luat oamenii atitudine și au ieșit în stradă. A fost și înmormântarea doamnei Catanga, care a surescitat efectiv o nervozitate inadmisibilă”, a spus Diana Șoșoacă, la postul de televiziune România TV.

Articolul precedentIoan Cristian Stoica a fost numit manager al spitalului „Foișor” în 1997, contrar declarațiilor USR PLUS
Articolul următorConstanța: o femeie s-a aruncat de pe o clădire, din cauza unei decepții în dragoste
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.