Ioan Cristian Stoica a fost numit manager al spitalului „Foișor” în 1997, contrar declarațiilor USR PLUS

Redacția noastră a verificat informațiile, așadar, conform CV-ului medicului Ioan Cristian Stoica, 1997 a reprezentat anul de start în funcția de manager al Spitalului „Foișor”, contrar declarațiilor USR PLUS, conform cărora acesta ar fi fost numit, fără concurs, în mandatul Gabrielei Firea

În cursul zilei de astăzi, USR PLUS acuza faptul că adevărații vinovați pentru situația incredibilă de aseară ar fi directorul ASSMB și managerul spitalului, Ioan Cristian Stoica, aducând în discuție faptul că cel din urmă ar fi fost numit fără concurs de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Reamintim că mandatul Gabrielei Firea, cel în fruntea Primăriei Generale a Capitalei, s-a desfășurat între anii 2016-2020.

USR PLUS acuză

„Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, scriau azi cei de la USR PLUS, pe Facebook.

Gabriela Firea reacționează

„Profesorul Ioan Stoica este din anul 1997 manager la Spitalul Foisor. Nu l-a “pus” Firea. Nu e “omul” lui Firea. A salvat mii de pacienti in stare grava, pe parcursul unei cariere medicale, stiintifice si manageriale impresionante. De 24 de ani, conduce acest spital emblematic nu doar in tara, ci in intreaga Europa”, a declarat Gabriela Firea, ca reacție a postării USR PLUS.

CV-ul lui Ioan Cristian Stoica

Și pentru că în presă, orice informație se verifică, redacția Ziarului de Investigații a căutat CV-ul managerului Spitalului Clinic de Ortopedie Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, medic Ioan Cristian Stoica. După cum se poate vedea din CV-ul acestuia, medicul se află în funcție încă din 1997, nicidecum în 2016, atunci când Firea a devenit primar general.

Într-adevăr, fotografiile disponibile pe internet sugerează o anumită simpatie reciprocă pe care fostul edil și Stoica și-o purtau, însă asta nu face mai puțin grav faptul că USR a postat, pe pagina oficială a partidului, o informație falsă, verificabilă cu un simplu click.

USR PLUS a găsit vinovatul pentru situația de la „Foișor”

Articolul precedentSimion a adus autocarele de protestatari în Capitală
Articolul următorȘoșoacă, „îngrijorată” pentru biserică și enoriași
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.