Foto: Facebook/Ludovic Orban
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, face o comparație între ordonanța privind comasarea alegerilor și celebra Ordonanță 13.

Potrivit acestuia, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale s-a stabilitîn weekend, pe 8 martie, prin OUG… adică tot noaptea ca hoții. Ciumații, tot ciumați. Și roșii și galbenii. Să le aplicăm o pedeapsă exemplară pe 9 iunie!”.

Explicații ceva mai ample au fost date ulterior, într-un interviu la B1 TV, Orban lăsând a se înțelege că, dacă nu ar fi fost vineri, 8 martie, cel mai probabil lumea ar fi ieșit în stradă pentru a protesta împotriva acestei noi ordonanțe.

Numai că, față de Ordonanța 13, actul normativ privind comasarea alegerilor era ceva anunțat, dat fiind că declarații oficiale privind această măsură au fost date simultan de liderii PSD&PNL Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă luna trecută.

Această ordonanţă de urgenţă a fost adoptată aproape noaptea ca hoţii, aşa cum a fost o adoptată Ordonanţa 13. Vreau să readuc aminte telespectatorilor care ne urmăresc că această ordonanţă de urgenţă a fost aprobată vineri, 8 martie, la orele 18.00, când vineri se ştie foarte clar că oamenii, după o săptămână de muncă, foarte mulţi dintre ei au un program, se duc cu prietenii, petrec timpul într-un mod plăcut şi nu urmăresc fenomenul public.

Era şi 8 martie când, evident, toate doamnele şi domnişoarele, sau majoritatea lor, evident petreceau Ziua femeii. (…) Deci este ceva„, a afirmat Ludovic Orban duminică, la B1 TV.

Și, pentru că o ordonanţă de urgenţă nu poate fi atacată la Curtea Constituţională decât de o singură instituţie, respectiv Avocatul Poporului, evident, alianța din care face parte, Orban alături de USR și PMP, are o solicitare.

Dreapta Unită, prin liderii celor trei partide din alianță, Cătălin Drulă (USR), Eugen Tomac (PMP) și Ludovic Orban (Forța Dreptei), va depune astăzi la Avocatul Poporului o solicitare de sesizare a Curții Constituționale în privința ordonanței referitoare la comasarea alegerilor locale și europarlamentare.

Articolul precedentPiedone, câștigător la Primăria Capitalei, conform unui sondaj comandat chiar de Nicușor Dan
Articolul următorDin cauza unei avarii, mai multe zone din Constanța nu beneficiază de apă potabilă