Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a dat bani ca să afle că, de fapt, Cristian Popescu Piedone, edilul Sectorului 5, stă mai bine în sondaje.

Concret, Nicușor Dan a comandat un sondaj care însă nu îi este tocmai favorabil, acesta fiind de altfel și cel care a lansat informația.

Astfel, primarul Capitalei arată pe Facebook care sunt „rezultatele unui sondaj pe București (…) efectuat în perioada 2 – 9 martie”, sondaj realizat pe firma Verifield, prin intermediul chestionarului telefonic.

Culmea, conform sondajului, dacă mâine bucureștenii și-ar alege primarul general, Piedone ar obține 40,4%, chiar dacă ar candida numai cu sprijinul PUSL, iar alianța PSD-PNL ar avea un alt candidat. Pe locul 2 s-ar clasa Nicușor Dan cu 39,3%, susținut de Alianța Dreapta Unită. Pe locul 3 s-ar clasa Sebastian Burduja cu 16%, chiar dacă ar fi susținut de alianța PSD-PNL.

Ordinea de altfel este aceeași cu cea a sondajului inițiat de Piedone, unde acesta are însă 70,1%, diferență fiind și în ceea ce privește al patrulea candidat. Astfel, dacă în sondajul lui Nicușor Dan pe locul IV s-ar clasa Diana Șoșoacă, cu 2,4%, în sondajul lui Piedone ultima intenție la vot este pentru Gabriela Firea – 3.9%.

În sondajul realizat de edilul Sectorului 5, Nicușor Dan are un procent de 13.4%, în timp ce Sebastian Burduja – 12.7%. Revenind la sondajul lui Nicușor Dan, la Consiliul General, PSD ar obține 30,7%, în timp ce Alianța Dreapta Unită ar obține 27,2%. Pe locul trei s-ar clasa cei de la PNL cu 17,5%.

Iar ieri, Piedone a avut și un mesaj pentru „saltimbancii politicii de circ și stăpânii lor trufași”:

Atenție, STĂPÂNII VOȘTRI dăunează grav populației! Stăpânii vieților VOASTRE sunt comedia bufă din viețile NOASTRE!

V-au pus fundiță, v-au întors la cheiță și-or să vă țină atârnați în sfoară… chiar și după ce unul dintre ei o să moară!
Pentru o himeră și-un pumn de mălai… sunteți ACTORI DE ÎMPRUMUT în pamfletul LOR despre oameni și țară!

Dansați mereu la ordin; Mințiți mereu la ordin; Râdeți mereu la ordin; Ca… saltimbancii! NOI, ăștia mulți fără stăpâni în viață, în casă și în trai, vă privim… cu milă și cu silă!

La final, saltimbancilor, NOI, CETĂȚENII, vă înșirăm o sinceră mare vorbă din popor: Stăpânii fac, deseori, din sfoară… funie!
PS:
Pentru un București demn, prosper și curat, saltimbancilor, tăiați-vă sforile, scuturați-vă de febra puterii, reintrați între oameni și… încercați să redeveniți OAMENI!
”.

Articolul precedent30.000 de euro, suma cerută pentru o soluție favorabilă la Curtea de Apel București
Articolul următorLudovic Orban crede că ordonanța privind comasarea alegerilor a fost dată „noaptea ca hoții”: „Ciumații, tot ciumați. Și roșii și galbenii”