sursă foto: DNA

Doi bărbați au fost reținuți ieri de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției sub acuzația de trafic de influență și cumpărare de influență, în legătură cu unele promisiuni pe care le-au făcut privind soluții favorabile la Curtea de Apel București.

Măsurile au fost luate în urma unui flagrant organizat sâmbătă, în condițiile în care, arată procurorii, traficul de influență s-a derulat în perioada 09.02.2024 – 28.02.2024.

Mai mult decât atât, într-un comunicat al DNA se arată că în cauză este implicat chiar un avocat din cadrul Baroului Ialomița, care a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție când ar fi primit 17.000 euro, din care 7.000 euro pentru sine și 10.000 euro pentru alții, plata pentru ca avocatul să intervină asupra judecătorilor din cadrul Curții de Apel București.

La acel moment, avocatul a fost arestat la CA București pentru 30 de zile, instanță unde au fost prezentați și ceilalți doi inculpați cu propunere de luare a acestei măsuri preventive.

Unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, sume de bani cuprinse între 7.000 – 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București și că-i va determina pe aceștia să dispună față de martor o pedeapsă neprivativă de libertate (condamnare cu suspendare).

După mai multe „negocieri”, s-ar fi stabilit ca martorul să-i dea inculpatului sumele de 7.000 euro pentru sine și 20.000 euro pentru alții, din care acesta ar fi și primit 1.000 euro de la rudă a martorului, restul banilor urmând a fi remiși la o dată ulterioară.

În contextul menționat mai sus, la data de 09.03.2024, inculpatul ar fi primit de la aceeași rudă a martorului suma totală de 26.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează DNA.

Articolul precedentZiarul de Investigații – 11 martie 2024
Articolul următorPiedone, câștigător la Primăria Capitalei, conform unui sondaj comandat chiar de Nicușor Dan