Clotilde Armand Foto: Facebook

Clotilde Armand a pierdut o luptă cu justiția. Este vorba de procesul prin care aceasta solicita daune morale de 500.000 de lei din partea postului de televiziune Antena 3 și a jurnaliștilor Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică. Magistrații au considerat că acțiunea introdusă de Clotilde Armand este nefondată.

Curtea de Apel București a respins apelul în dosarul în care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand solicita să i se achite daune morale de 500.000 de lei din partea postului de televiziune Antena3 și a jurnaliștilor Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică. Magistrații au menținut sentința Tribunalului București, care judecase pe fond această cauză.

În decizia Curții de Apel București se arată că: „Soluția pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti – secţia a III a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Pronunţată azi, 04.03.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.MAB/MC“.

Ce a solicitat Clotilde Armand

Clotilde Armand a reclamat faptul că i-a fost încălcat dreptul la imagine, solicitând să dispună obligarea pârâților la plata unor daune morale în valoare de 500.000 lei.

Primarul sectorului 1 a mai cerut și obligarea pârâților să publice în presă dispozitivul hotărârii, să îl difuzeze pe post și să prezinte scuze publice. Ea a mai cerut obligarea lui Mihai Gâdea să formuleze scuze publice în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, obligarea lui Mugur Ciuvică să formuleze scuze publice pe pagina web a Grupului de Investigații Politice, obligarea lui Mirel Curea să formuleze scuze publice în cotidianul ”Evenimentul Zilei” și obligarea pârâților la plata cheltuielilor de judecată“.

Instanța a considerat că plângerea penală nu este fondată

Primarul Sectorului 1 a precizat în plângerea depusă la instanță că în emisiunea „Sinteza Zilei“, difuzată în 7 septembrie 2020, în timpul campaniei electorale, a fost prezentat și analizat un accident în care un angajat al unei firme a murit în timpul executării unor lucrări la o avarie produsă la rețeaua Distrigaz. În momentul producerii tragediei, Clotide Armand era director la firma respectivă. Ea a susținut că în emisiune au fost făcute acuzații de natură penală la adresa ei, fără să i se ceară un punct de vedere pe marginea subiectului respectiv.

Instanța a considerat că plângerea penală este nefondată. „Nu a fost îndeplinită cerința faptei ilicite a lui Mihai Gâdea, Mirel Curea și Mugur Ciuvică, privită din perspectiva specială a depășirii limitelor libertății de exprimare jurnalistice și din perspectiva obligației moderatorului de a cenzura afirmații ale invitaților care să depășească această limită”, au considerat magistrații.

Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat SC Antena3 SA, prin Decizia nr. 554 din 24.09.2020, cu suma de 7.500 lei, deoarece s-au făcut afirmații acuzatoare la la adresa unui candidat la Primăria sectorului 1, fără a i se solicite un punct de vedere.

Ipocrizie în administrația din Sectorul 1. Clotilde Armand se laudă cu stații de încărcare pentru mașini electrice. În realitate, amenajarea acestora e obligatorie

Articolul precedentRusia a suspendat temporar exporturile de cereale, zahăr şi de lemn în ţările ostile
Articolul următorEuropa vrea să scape de dependența energetică față de Rusia