Sursa foto: Pixabay - Dimitro Sevastopol
Sursa foto: Pixabay - Dimitro Sevastopol

În Orientul Mijlociu există aproximativ 16.000 de voluntari care sunt pregătiți să lupte împreună cu forțele Rusiei.

Într-o declaraţie făcută azi, 11 martie, președintele rus a spus că dorește să accepte participarea voluntarilor la lupta împotriva forțelor ucrainene.

Liderul de la Kremlin se foloseşte de orice resursă posibilă şi trimite mercenarii să lupte împotriva Ucrainei

Mai mult, Vladimir Putin a aprobat trimiterea sistemelor de rachete capturate rebelilor sprijiniți de ruși din estul Ucrainei, scrie Reuters, citat de Ştiri pe Surse. Propunerea a fost făcută de Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu.

Dacă există oameni care vor să meargă acolo voluntar, ca să-i ajute pe cei din Donbas, atunci trebuie să-i ajuți pe acești oameni să meargă în zona de luptă”, a declarat Vladimir Putin astăzi, în ziua 16 de război.

În acelaşi context, Ministrul rus al Apărării a propus trimiterea sistemelor antitanc, fabricate în America, luptătorilor din regiunile rebele Luhansk și Donetsk.

Vorbind în fața consiliului de securitate al Rusiei, Putin a spus că este de acord cu această propunere.

Conform sursei citate, președintele Vladimir Putin a mai spus că persoanele care doresc să lupte alături de armata rusă ar trebui să fie acceptate.

Rusia și Ucraina sunt departe de a face pace

În cursul zilei de joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au discutat în Turcia.

La finalul întâlnirii, Lavrov a declarat că a vorbit cu omologul său ucrainean despre chestiuni umanitare. Aprovizionarea cu alimente și stabilitatea prețurilor în Europa au fost, de asemenea, pe ordinea de zi, le-a spus acesta reporterilor.

Între timp, cel puțin patru orașe importante din Ucraina sunt înconjurate de forțele ruse. În Mariupol situația e critică. Oamenii nu au hrană, apă și căldură. Nici un civil nu a reușit să părăsească joi orașul ucrainean, a declarat vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereșciuk, arată Ştirile Pro Tv.

Articolul precedentCum sunt umiliți producătorii agroalimentari. Coaliția de guvernare „i-a luat în brațe” pe reprezentanții hypermarketurilor
Articolul următorRusia susține că Ucraina are o armată secretă formată din lilieci și păsări migratoare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time