Foto: Impact.ro
Foto: Impact.ro

Ministerul rus al Apărării vine cu o nouă „teorie” potrivit căreia armata ucraineană lucrează la un proiect secret prin care vrea să distrugă poporul rus.

Cu alte cuvinte, Statele Unite dezvoltă o nouă tulpină de gripă în laboratoarele secrete din Kiev, urmând ca în cel mai scurt timp să o răspândească cu ajutorul liliecilor și a păsărilor migratoare.

Mai exact, ministerul rus susține că arma biologică va avea o rată a mortalității de 50%, boala urmând să fie răspândită de două specii de păsări, a căror rută de zbor pentru iarnă trece prin Rusia, informează Digi24.

Lavrov a declarat că Rusia nu a atacat Ucraina, iar populația ucraineană este ucisă de propria armată

Scenariul halucinant continuă, ministerul rus al Apărării precizând că Statele Unite vor avea de gând să folosească liliecii pentru a răspândi boala în rândul cetățenilor ruși.

Pentru ca informația să fie mai credibilă, acesta a distribuit texte și hărți cu stema Statelor Unite și fotografii cu păsări. Mai mult, pe rețelele sociale au apărut informații cu privire la capturarea păsirilor care erau infectate cu noul virus. Cu toate acestea, nu au existat dovezi care să susțină o astfel de acțiune.

De asemenea, propaganda rusească susține că SUA a început experimentele cu „coronavirusul liliecilor” pentru formarea de arme biologice în Ucraina. Tot fără dovezi, ministerul rus al Apărării a precizat că America a finanțat studii biologice în Ucraina pentru a răspândi, sub acoperire, patogeni mortali.

Informațiile transmise de către propaganda rusească încearcă să reînvie o conspirație veche prin care SUA și-a construit laboratoare militare secrete în Ucraina și dezvoltă bombe pentru un posibil război biologic împotriva Rusiei.

Oficialii americani și președintele Ucrainei au negat astfel de informații venite din partea Rusiei.

Reamintim că ieri, 10 martie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat bombardarea maternității din Mariupol, afirmând că acea clădire era ocupată de soldații ucraineni. De asemenea, Lavrov a precizat că Ucraina a început să folosească arme chimice și biologice împotriva rușilor, țara acționând la directivele venite din partea statelor puternice europene.

Citește și: Putin: “Voluntarii pot veni să lupte împotriva forțelor ucrainene”

Articolul precedentPutin: “Voluntarii pot veni să lupte împotriva forțelor ucrainene”
Articolul următorMai multe benzinării au fost amendate, după ce șoferii s-au îmbulzit să ia benzină
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.