Sursa foto: Facebook - Gabriela Firea
Sursa foto: Facebook - Gabriela Firea

Ministrul Familiei demarează un proiect din fonduri europene pentru un ajutor de 2.000 de lei, pentru nou-născuți.

Acest sprijin va fi acordat mamelor aflate în situații vulnerabile.

În anunţul publicat vineri, 11 martie, pe contul de Facebook, Gabriela Firea a anunţat că acest ajutor financiar va ajunge la femeile aflate în situații de risc și care devin mame începând cu anul curent.

Sprijinul pentru nou-născuți, pe scurt, trusoul, este în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluș

Am avut o întâlnire de lucru cu Roxana Mânzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fost ministru al Fondurilor Europene. Sprijinul pentru nou-născuți, pe scurt trusoul, este în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare bebeluș”, a anunțat Firea în postarea publicată pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Familiei precizează că acest trusou va fi destinat mamelor aflate în situații de risc, victimele violenței domestice sau mamelor minore

Nu se oferă direct bani, pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, ci tichete sociale sub forma unui card electronic! Acest ajutor se emite în maximum trei luni de la momentul nașterii şi poate fi folosit de proaspeții părinți doar pentru a cumpăra produse destinate nou-născuților”, menționează Gabriela Firea.

Proiectul va ajunge, în scurtă vreme, la aprobare, pe masa Guvernului

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a mai precizat că, anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol.

De asemenea, mulți tineri au renunțat la gândul de a fi părinți din cauza situației economice îngreunate de pandemia din ultimii doi ani.

Orice mic ajutor poate fi doar benefic și ne poate ajuta să oprim declinul demografic din țara noastră”, mai afirmă Firea.

Articolul precedentVicepreşedintele SUA Kamala Harris vine în România. Capitala va fi blocată
Articolul următorConsumul de alcool în Europa a scăzut din cauza pandemiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time