Sursa foto: Facebook/ Kamala Harris

Vicepreședintele american Kamala Harris se va întâlni, vineri, la București, cu președintele României Klaus Iohannis. Oficialul american va ajunge în țara noastră după o vizită pe care a făcut-o în Polonia. Kamala Harris se va întâlni, de asemenea, cu premierul Nicolae Ciucă.

Iohannis o va primi pe vicepreședintele american la Palatul Cotroceni la ora 14.00, după care va urma o rundă de discuții și consultări oficiale. La ora 15.30, președintele Iohannis și Kamala Harris vor avea declarații de presă comune.

Șeful statului a anunțat că va discuta despre postura NATO pe Flancul Estic, soldații americani și Grupul de Luptă. De asemenea, grupul de comunicare special constituit cu ocazia vizitei vicepreședintelui american a anunțat o serie de măsuri, însoțite de recomandări menite să vină în sprijinul cetățenilor pe toată durata acestui eveniment.

Trafic blocat în Capitală

„Conducătorilor auto le este recomandat, ca vineri, 11 martie, în intervalul orar 12:00 – 17:00, să evite deplasarea pe Drumul Naţional 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje. Apelăm la sprijinul cetăţenilor şi le mulţumim acestora pentru înţelegerea acordată cu privire la acest eveniment de o importanţă deosebită pentru România”, informează News.ro.

Kamila Harris a fost în vizită în Polonia unde a lăudat poporul polonez pentru faptul că a primit 1 milion de refugiați din Ucraina. Aceasta a făcut declarații comune cu premierul polonez Mateusz Morawiecki, la doar câteva ore ce a fost adoptat un buget care prevede ajutoare destinate Ucrainei și statelor aliate din NATO. Vicepreşedintele american s-a întâlnit şi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

Oficialul american a precizat că în Polonia au fost mobilizați aproape 5.000 de militari, iar Statele Unite au livrat două baterii de rachete Patriot pentru apărarea aeriană. Mai mult, Harris a mai spus că SUA colaborează cu Polonia zilnic, precizând că ajung ajutoare umanitare constant.

„Astăzi anunțăm că asigurăm ajutor umanitar. Vom acorda 50 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar pentru Ucraina. Polonia a primit într-o perioadă foarte scurtă 1,5 milioane de refugiați din Ucraina. Vom continua să ajutăm poporul polonez să ducă această povară”, a spus Kamala Harris la conferința de presă.

Evacuarea civililor continuă. Volodimir Zelenski: „Știu că poporul ucrainean este deja în Uniunea Europeană”

Articolul precedentEvacuarea civililor continuă. Volodimir Zelenski: „Știu că poporul ucrainean este deja în Uniunea Europeană”
Articolul următorFirea:“Mamele aflate în situaţii vulnerabile vor primi un ajutor în valoare de 2.000 de lei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.