În seara de 9 martie, şoferii au format cozi ca în comunism în faţa benzinăriilor din România.
Mai mult, românii din mai multe regiuni ale ţării au făcut noapte albă între 9 şi 10 martie, pentru a achiziţiona carburant la preţul de 8 lei pe litru.
Şoferii au declarat că au făcut aceste achiziţii de teama scumpirilor vehiculate în spaţiul media.
O poză devenită virală prezenta preţul de 11 lei pe litrul de carburant. Patronul benzinăriei din Beiuș, cel care a pus prețul-record, a declarat, miercuri, că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump respectivul lot de combustibil.
Benzina a fost “depozitată” în bidoane, pungi, butoaie și pet-uri. Şoferii mai inventivi au folosit inclusiv pubele publice, umplându-le cu carburant
În consecinţă, doar în judeţul Vâlcea, au fost verificate 22 de benzinării. Verificările au foat efectuate de angajații din cadrul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU „General Magheru”.
Controalele au fost efectuate după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu persoane care alimentau în bidoane, butoaie, damigene sau pubele, precizează Gândul.ro.
Angajații de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea au efectuat un control amplu la 22 de stații de distribuție, din cele 61 existente pe teritoriul județului
“S-au constatat 52 de deficiențe, din care patru au fost remediate pe loc. Pentru celelalte abateri, s-au aplicat 37 de avertismente și 15 amenzi, cuantumul acestora fiind de 20.500 lei. Controalele vor continua și în zilele următoare, în sprijinul inspectorilor fiind angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean”, transmite Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
Alimentarea în aceste recipiente reprezintă un adevărat pericol atât în benzinării, pe durata deplasării autovehiculelor în trafic, cât și ulterior, în timpul depozitarii
Cele mai multe dintre sancțiuni au fost date administratorilor de benzinării pentru că au permis clienților alimentarea în recipiente neconforme și au ignorat regulile de prevenire a incendiilor, mai arată sursa citată.
“Scopul acestor verificări este de a preveni evenimentele care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.