Germania vrea un nou acord diplomatic cu SUA

Ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, le-a transmis oficialilor americani că „Germania e de partea lor”

Ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, a cerut Statelor Unite ale Americii un nou acord, în vederea restabilirii relațiilor diplomatice dintre cele două țări, în concordanță cu regulile democrației. Maas este de părere că atât Germania, cât și SUA ar putea să ajungă acum la un acord, odată cu plecarea de la Casa Albă a lui Donald Trump, potrivit DW.com.

Plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă, văzută ca o oportunitate pentru Germania

Mai exact, Berlinul speră să „bifeze” un nou acord cu administrația condusă de Joe Biden, sugerând că relațiile cu fostul președinte american, Donald Trump, nu ar fi fost dintre cele mai bune. Pe timpul celor patru ani în care Trump ar fi fost președinte, Statele Unite ale Americii ar fi pus presiune pe Germania, cu privire la acordurile NATO.

În cadrul unui eveniment online organizat de US Brookings Institution, ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, le-a transmis oficialilor americani că „Germania e de partea lor”, adăugând că cele două țări ar trebui să lucreze împreună în scopul reformelor, a unei bune apărări și a unei strategii comune împotriva amenințărilor lansate de Rusia și China. Mai mult decât atât, diplomatul german a mai declarat că o bună colaborare este cu atât mai utilă acum, în contextul pandemiei.

Curtea Constituțională a Germaniei a dat undă verde confiscării averilor obținute ilegal

Articolul precedentPoliția de Frontieră va avea două nave noi de patrulare
Articolul următorȘoșoacă pornește războiul împotriva „televiziunilor mainstream”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.