Curtea Constituțională a Germaniei a dat undă verde confiscării averilor obținute ilegal

Un caz din 2019 i-a făcut pe judecătorii curții să ia în calcul avizul favorabil confiscării averilor obținute în mod ilicit

Curtea Constituțională a Germaniei a decis, în cursul zilei de ieri, că de acum încolo, Statul german va avea posibilitatea de a confisca averile dovedite ca fiind dobândile în mod ilegal. Lucrul acesta se poate întâmpla inclusiv după prescrierea faptelor, relatează Agerpres. Chiar și așa, important de menționat este că se pot face și excepții de la regulă, „având în vedere interesul superior al binelui comun”, au concluzionat judecătorii din Karlsruhe, unde se află Curtea constituţională federală germană.

Decizia luată acum de Curtea Constituțională a Germaniei își are rădăcinile într-un caz din 2019

Prezenta decizie a fost luată după ce în anul 2019, Curtea Federală de Justiţie (BGH) s-a arătat interesată cu privire la această măsură, prevăzută în Reforma Constituţională din 2017, suspendând un proces în apel care avea loc în Landul Saxonia Inferioară. La momentul respectiv s-au așteptat lămuriri din partea Curții Constituționale a Germaniei.

Curtea Federală de Justiţie (BGH) este instanţa germană supremă în materie de drept penal şi civil.

CCR a decis: trecerea terenului de 46 de hectare de la Romexpo la Camera de Comerț este constituțională

Totul a început de la o angajarea fără forme legale a unor muncitori bulgari, în cadrul unei măcelării. Astfel că două persoane au fost achitate, întrucât faptele acestora au fost prescrise. În ciuda prescrierii, Tribunalul Regional a cerut recuperarea a peste 10 milioane de euro de la angajatori.

Articolul precedentCNSU a decis: elevii din ani terminali vor putea continua școala fizică
Articolul următorViorica Ancuța Cârcu, șefa PAUR Bistrița-Năsăud, arestată într-un dosar de proxenetism
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.