Sursa foto: Facebook

George Simion a afirmat că AUR a intrat în Parlament cu un procent de 10%, însă sondajele arată, în prezent, că AUR ar avea aproape 25%, cifra variind în funcție de cine face sondajul, motiv pentru care a anunțat că vrea alegeri anticipate, mai ales că se află „pe val”, ascensiune ce vine în urma nemulțumirilor legate de actuala coaliție de guvernare, de restricții și crize, economice și sociale.  

„Suntem în Parlamentul României, suntem un partid tânăr. Am intrat în Parlamentul României anul trecut (n.r. decembrie 2020) cu 10% din voturi, dar acum sondajele ne arată la 25%. Alegerile în România vor fi în anul 2024, dar vrem să facem să aibă loc mai devreme astfel încât mişcarea patriotică reprezentată de partidul nostru să ajungă la guvernare”, a afirmat George Simion pentru TVP World, citează News.ro.

Alegerile parlamentare anticipate au ca efect scurtarea mandatului parlamentar şi pot fi declanşate la iniţiativa preşedintelui României, în baza articolului 89 din Constituţia României. Pentru a se ajunge la o solicitare de învestitură în parlament, guvernul în funcţie trebuie să îşi dea demisia sau să fie demis în urma unei moţiuni de cenzură.

Altfel, Simion mai susține că nu își dorește ieșirea din UE, pe modelul BREXIT, ci respect și înțelegere din partea acesteia, dar mai ales păstrarea identității naționale.

„Polonia şi România au multe în comun, au o istorie comună. Ambele ţări au trecut prin ororile dictaturii şi am văzut statele dezbinate, cum a fost cazul Poloniei şi României, atacă de nazişti şi de comunişti. România şi Polonia şi alte ţări din grupul Vişegrad au experimentat teribilul regimul comunist, deci nu vrem din nou marxism sau neo-marxism sau diverse mişcări şi ideologii de stânga care vor să distrugă identitatea noastră naţională”, a mai spus Simion, potrivit sursei menționate.

Totodată, mai afirmă co-președintele AUR, partidul său vrea o Uniune Europeană puternică şi unită. „Însă vrem să ne păstrăm şi identitatea naţională. Unitate în diversitate era sloganul acum 10-15 ani. Vrem să avem un viitor comun cu UE, prin colaborare, dar nu să fim sclavii unor state mai bogate. Vrem să fim respectaţi şi înţeleşi. Nu vrem să ieşim din UE, cum a făcut Marea Britanie. Vrem să fim parte din Europa, dar o Europă iudeo-creştină, cu valori şi vrem să fim egali cu alte state, nu dorim ca Curtea Europeană de Justiţie să ne impună regulile lor, pentru că avem propria Constituţie, regulile noastre naţionale şi suntem într-o alianţă numită Uniunea Europeană. Nu sclavii UE şi nu Europei federale”, a mai explicat liderul AUR.

Potrivit unui sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 22-29 ianuarie 2022, AUR se „bate” cu PNL pentru locul 2, cu 16%, în timp ce în sondajul realizat de Inscop (10-18 ianuarie), AUR avea puțin peste 20% din intenția de vot a repondenților.

La alegerle parlamentare din decembrie 2020, AUR a obținut 535.828 voturi, adică 9,08%, la Cameră, respectiv, 541.935 voturi, adică 9,17%, la Senat.

Partidul extremist AUR, pe locul 2 în intenția de vot

Articolul precedentBarna, despre Drulă: “Are încredere, competenţă şi energia de care avem nevoie”
Articolul următorBurduja (PNL) a depus un proiect ce îi vizează pe liderii de sindicat