Foto: România Tv
Foto: România Tv

Președintele PRO România, Victor Ponta, susține că ultima măsură luată de autorități privind interzicerea măștilor textile este aberantă.

Mai mult, fostul premier a mai precizat că el a purtat mereu mască textilă cât timp a zburat cu liniile aeriene.  

„Aveau unii pe stoc FFP2. Eu am mască textilă, am zburat cu toate liniile aeriene, nu mi-a zis nimeni nimic. Am auzit că dau polițiștii locali amenzi. Au ei studii ca să le deosebească? Am văzut și marea problemă că are Dîncu masca de nu știu care. E, asta era problema, ne atacau rușii că are Dîncu nu știu de care mască?”, a precizat fostul premier, relateză știripersurse.ro.

Victor Ponta: „Peste tot se dau măști textile”

De asemenea, liderul PRO România a mai susținut că la toate conferințele internaționale la care a fost, a primit mereu măști textile. Politicianul a atras atenția că oamenii legii nu sunt eficienți când vine vorba de a verifica persoanele dacă sunt infectate sau nu cu Covid-19.

„Vin la aeroport, se uită polițiștii de frontieră la vaccin sau la test. Cum știu ei cum arată un test din Pakistan? De unde știe polițiștul care e bun? (…) Umblam cu declarație pe telefon unde scria cu cine mă văd și unde merg, de parcă știau polițiștii unde stă omul cu care mă vedeam. Nu știa nimeni, ne făceam și noi că scriem ceva, ei se făceau că verifică”, a spus Ponta.

Totodată, fostul președinte al PSD aștepta din partea autorităților altfel de măsuri, cum ar fi creșterea numărului de paturi din spitale, repararea instalațiilor electrice, „chestii concrete.”

Mai mult, liderul PRO România a mai menționat faptul că românii sunt „zăpăciți” de măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat împotriva valului cinci al pandemiei.

„M-am dus la restaurant, am scos certificatul, mi-a zis omul acela „lăsați, domnul Ponta, că și așa ne-au zăpăcit. Ne mai închid ăștia?”. Eu sper că nu se mai închid. Dar asta e ce îi interesează pe oameni, nu hârtii fără importanță”, a concluzionat Victor Ponta.

Reamintim că din 8 ianuarie, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile deschise și închise. Conform Guvernului, măștile din material textil sau plastic nu sunt eficiente pentru prevenirea infectării, cele mai eficiente fiind cele chirugicale sau FFP 2.

Ponta, revoltat pe preţurile în creştere: “Am ajuns sclavii importurilor”

Articolul precedentFacturile la utilități închid instituțiile de cultură din Iași
Articolul următorCristina Prună (USR), atac la ministrul Energiei, Virgil Popescu: „ Rezultatele în acești doi ani au fost zero la capitolul investiții”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.