Sursa foto: Ora de stiri

Cristina Prună, deputată USR, îl acuză pe Virgil Popescu că nu a făcut investiții majore în domeniul energiei. Mai mult, ea e de părere că în mandatul lui producția a scăzut.

De asemenea, Prună a mai spus că facturile românilor au crescut din cauza importurilor de energie pe care țara noastră le face.

„În cei doi ani de când Virgil Popescu a ajuns la ministerul Energiei, puterea instalată în capacitățile de producție a energiei s-a redus cu aproape 25% de la 24.605 MW la 18.568 MW. (…) Tragedia adevărată este că în locul acestora nu a apărut nimic și astfel dependența noastră de importuri de energie a crescut considerabil”, a spus Cristina Prună, relatează news.ro.

Cristina Prună: „Tranziția energetică nu înseamnă doar să închizi”

Deputata USR susține că sub conducerea lui Virgil Popescu, rezultatele Ministerului Energiei au fost „zero la capitolul investiții”, iar banii europeni prin Fondul de Modernizare disponibili pentru țara noastră sunt încă inaccesibili deoarece nu există ghiduri și scheme prin care să fie dați acești bani pe piață.

„Ministerului Energiei i-a luat 1 an numai să adopte o lege care transpune o directivă europeană. 1 an! Și chiar și așa nu avem încă un cadru legislativ care încurajează investițiile. (…) Alte țări au accesat primii bani europeni încă de anul trecut!”, a mai spus deputata USR.

Mai mult, Cristina Prună a amintit și de proiectul eșuat al companiei de stat Romgaz, Centrala de gaz de la Iernut, care trebuia să fie gata în urmă cu trei ani.

„În mandatul ministrului Virgil Popescu s-a reziliat contractul cu executantul lucrării, fără perspectiva unei date de livrare a acestei centrale. Peste această incertitudine există și riscul de a pierde zeci de milioane de euro, căci și această centrală a primit finanțare pe bani europeni. De exploatarea gazelor din Marea Neagră nici nu mai vorbesc”, a concluzionat Cristina Prună.

Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, deputata USR a precizat că actualul ministru al Energiei a ajuns să pericliteze securitatea energetică a României prin inacțiunea sa.

Virgil Popescu: „Sunt convins că în prima parte a anului viitor primul gaz din Marea Neagră va fi scos”

Articolul precedentFostul premier Victor Ponta critică decizia autorităților de a interzice măștile textile:„Eu am mască textilă, nu mi-a zis nimeni nimic”
Articolul următorKlaus Iohannis, despre protecția mediului și schimbările climatice: „Sunt domenii esențiale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.