Raed Arafat (captură video)

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a declarat vineri că după petrecerile de Revelion, cazurile de noi infectări cu COVID-19 vor crește treptat. El e de părere că mulți români nu vor respecta regulile impuse, chiar dacă autoritățile au decis o relaxare a măsurilor.

„Nu există să vină oameni din zonele de risc şi să nu intre în carantină (…) Orice impact al unei aglomeraţii, al unei interacţiuni, mobilităţi mai mari, am învăţat foarte bine, cam la o săptămână – două începem să vedem efectele”, a mai precizat Raed Arafat, relatează Agerpres.

Arafat: „Clar că nu toată lumea va respecta regulile”

Totodată, secretarul de stat consideră că majoritatea vor respecta măsurile și se vor proteja împotriva noului coronavirus. „Clar că nu toată lumea va respecta regulile, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările şi regulile”, a spus Arafat într-o conferinţă de presă.

Mai mult, Arafat a vorbit și despre amenda pe care centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor a primit-o pentru construirea unui brad din doze de vaccin. El e de părere că suma care trebuie plătită e „distructivă și exagerată.” De asemenea, el a mai precizat că persoanele care au creat acest scandal sunt exact cei care transmit în spațiul public mesaje false privind vaccinarea.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au amendat cu 90.000 de lei organizatorul centrului de vaccinare de la Palatul Copiilor pentru bradul de Crăciun format din doze de vaccin.

Măsuri de relaxare cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă

Reamintim că vineri, 10 decembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat condițiile de intrare în România. Astfel, perioada de carantină a fost redusă la 10 zile, în loc de 14 zile, pentru persoanele care vin din afara Uniunii Europene, care sunt vaccinate, dar nu prezintă teste PCR.

Mai mult, vor fi scutiți de la carantină angajații care sunt vaccinați sau trecuți prin boală din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

Totodată, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, doar în spațiile publice aglomerate, iar restaurantele și cafenelele în ziua de Crăciun și Revelion vor putea funcționa cu capacitate de 50%.

Citește și Ce relaxări pregătesc autorităţile de Revelion

Articolul precedentPas cu pas, Sectorul 5 pășește în secolul 21
Articolul următorGheorghiță, despre declarațiile lui ÎPS Teodosie: „Sunt extrem de periculoase”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.