Sursa foto: Doar Romania.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să aibă o ședință miercuri, 8 decembrie, pentru a discuta măsurile care vor fi impuse pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit unor surse oficiale, magazinele ar rămâne deschise până la ora 23.00, iar petrecerile în noaptea dintre ani ar fi permise.

Mai mult, masca de protecție nu ar mai fi obligatorie în aer liber, după scăderea considerabilă a numărului de noi infectări cu COVID-19. Cu toate acestea, CNSU va stabili reguli clare unde va trebui folosită, respectiv în piețe și spații aglomerate.

Relaxări cu ocazia Crăciunului și a Revelionului

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a precizat că toate măsurile vor fi discutate în perioada următoare și vor fi făcute publice în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, ministrul nu este de acord cu organizarea de evenimente cu un număr foarte mare de participanți.

Social-democratul e de părere că e normal ca românii să își dorească să petreacă pe stradă la trecerea dintre ani.

„Este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie”, a mai precizat Alexandru Rafila, relatează news.ro.

Mai mult, ministrul Sănătății a mai spus că trebuie să protejăm și pe cei care vin în contact cu noi. „Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a arătat Rafila.

Anul trecut, țara noastră se afla în stare de alertă din 14 decembrie, iar circulația a fost limitată de la ora 23.00, adunările publice fiind interzise.

Raed Arafat, șeful DSU, a spus în acea perioadă că măsurile trebuie respectate, chiar și de Revelion.

„De sărbătorile de iarnă, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați număruul celor cu care vă întâlniți”, a spus Arafat în urmă cu un an.  

Ministerul Sănătății: Revelionul care poate salva o viață

Articolul precedentCu ocazia Centenarului Partidului Comunist, China a modificat vremea, pentru a avea un cer senin
Articolul următorTeoriile conspirației legate de Covid – România pe primul loc
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.