FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a precizat că declarațiile lui ÎPS Teodosie sunt eronate și consideră că trebuie să înceteze cu astfel de discursuri în spațiul public.

„Din punctul meu de vedere, astfel de declaraţii sunt extrem, extrem de periculoase prin faptul că creează şi accentuează neîncrederea şi ezitarea în rândul oamenilor”, a spus Valeriu Gheorghiță, relatează news.ro.

Reamintim că Arhiepiscopul Tomisului a susținut că vaccinul împotriva COVID-19 este experimental și persoanele care s-au vaccinat au murit.

Valeriu Gheorghiță: „Sunt vaccinuri autorizate ca orice alt medicament”

Mai mult, medicul Gheorghiță a explicat clar că toate vaccinurile sunt autorizate.

„Sunt peste opt miliarde de doze de vaccin administrate la nivel mondial. Sunt vaccinuri discutate și analizate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, el a mai spus că persoanele care trasmit în spațiul public astfel de discursuri sunt responsabile moral de moartea oamenilor. „Cred că trebuie să încetăm cu astfel de declaraţii (…) Din păcate, eu nu văd ca aceste persoane să fie responsabilizate într-un fel sau altul”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a precizat că în momentul în care aproape jumătate din populația lumii a fost vaccinată împotriva COVID-19, nu mai poți să vorbești despre un experiment. Mai mult, Pistol recomandă vaccinarea deoarece este singura soluție prin care ne putem proteja de COVID-19.

„Este un lucru logic, nu trebuie să ne uităm nici la unul, nici la altul, trebuie să gândim şi noi în acest mod care este foarte practic, foarte logic şi să ne luăm deciziile, ţinând cont de aceste lucruri. (…) Dacă 8 miliarde de oameni nici nu au murit, nici nu au înnebunit, nici nu au deveniţi handicapaţi, probabil o fi bun de ceva”, a declarat Adriana Pistol.

ÎPS Teodosie este din nou în centrul atenției după ce a spus că medicina nu mai are logică în această perioadă, iar vaccinurile nu au prospecte precise. Mai mult, el consideră că trimiterea oamenilor să se vaccineze reprezintă o imoralitate.

„Iată aşa au fost oamenii, trimişi în turmă să se vaccineze, fără să fie testaţi, că, dacă deja sunt bolnavi şi se vaccinează, mor”, a spus Teodosie.

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea obligatorie trebuie să rămână o ultimă măsură”

Articolul precedentArafat, îngrijorat de petrecerile de Revelion
Articolul următorGuvernul a adoptat ordonanța care reglementează sistemul de atragere a fondurilor alocate prin PNRR
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.