Cseke Attila (Sursa foto: Mediafax)

Într-o conferință de presă la Palatul Victoria, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atiila, a anunțat că bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 332,5 milioane de lei. Din totaul banilor primiți, 120 de milioane de lei vor fi alocați pentru achiziționarea a 70 de mii de noi flacoane de Remdesivir.

„După publicarea în Monitorul Oficial, imediat vom începe demersurile de achiziţie publică pentru acest medicament”, a precizat Cseke Attila, relatează Agerpres.

Bani din Fondul de rezervă bugetară

Mai mult, 60 de milioane de lei vor merge către centrele de vaccinare anti-COVID și suplimentarea tichetelor de masă acordare persoanelor cu schema completă de vaccinare.

Cseke Attila a mai precizat, la conferința de presă, că în următoarea perioadă se vor achiziționa 700 de mii de noi doze de vaccin gripal, în valoare de 26 de milioane de lei. De asemenea, Ministerul Sănătății va cumpăra 36 de mii de doze de vaccin anti HPV și 135 de mii de doze de vaccin destinat imunizării copiilor în primul an de viață.Totodată, din fondul asigurat de Guvernul României, 50 de milioane de lei vor merge pentru medicamentele necesare pacienților cu HIV/SIDA, iar 30 de milioane pentru decontarea testelor RT PCR, pentru un număr de 192 de laboratoare.

Ministrul a mai anunțat că această suplimentare de fonduri se adaugă la cele două suplimentări anterioare, în valoare de aproape 500 de milioane de lei. Din banii primiți în luna septembrie s-au achiziționat medicamente destinate pacienților infectați cu COVID-19. „În luna octombrie, au mai fost alocate din Fondul de rezervă alte 10 milioane de lei pentru achiziţia vaccinului diftero-tetano-pertussis, necesar în Programul naţional de vaccinare”, a mai spus ministrul Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății nu e de acord cu un viitor lockdown

Fiind ministrul interimar al Dezvoltării, Cseke Attila a precizat că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a disponibilizat 120 de milioane de lei pentru Fondurl de rezervă bugetară în contextul pandemiei de COVID-19.

La începutul lunii noiembrie, ministrul interimar al Sănătății a precizat că un viitor lockdown, din cauza numărului mare de cazuri de COVID, nu reprezintă o soluție. Ministrul a amintit cât de mult a fost afectată economia țării și psihicul poporului român când, la debutul pandemiei, s-a stat cu lunile în casă.

„În afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi. Nu e chestiune confortabilă”, a mai precizat Cseke Attila în urmă cu o săptămână pentru postul de televiziune Digi24.

Cseke Attila:,,Un lockdown nu este o alternativă”

Articolul precedentRAJA: noi proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de mediu
Articolul următorEuroparlamentarul Mircea Hava își cere scuze că a mințit electoratul
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.