Cseke Attila / Foto: Capital

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a vorbit într-o emisiune TV despre posibilitatea unui viitor lockdown. Demnitarul a precizat că nu reprezintă o alternativă și nu se dorește o închidere totală a țării, cum a fost anul trecut.

El a mai precizat că statul cu lunile în casă afectează atât economie țării, cât și psihicul poporului român. „Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case. În afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi. Nu e chestiune confortabilă”, a mai precizat Cseke Attila, relatează Digi24.

Aproape 600 de morți în ultimele 24 de ore din cauza COVID-109

Cseke Attila a amintit că e imperativ ca cetățenii să fie mai responsabili și să meargă să se vaccineze într-un număr cât mai mare. Mai mult, el a anunțat că spre finalul acestei săptămâni se va face o analiză pentru a vedea dacă restricțiile impuse au fost cu succes sau nu. „Analiza trebuie făcută pe cifre și pe tendințe”, a mai spus ministrul interimar al Sănătății. De asemenea, el a precizat că cea mai mare presiune, în momentul de față, e reprezentată de numărul mare de decese înregistrat.

Cu toate acestea, Alexandru Rafila, membru Partidului Social Democrat ( PSD) e de altă părere și consideră o carantină națională de o lună benefică. El a mărturisit, în urmă cu câteva zile, că e nevoie de o reducere a activităților care să se facă în folosul poporului, acceptată de comun acord. „Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea”, a mărturisit Rafila în acea perioadă.

De asemenea, Alexandru Rafila a mai precizat că sindicatele și reprezentanții mediului privat vor trimite guvernului o serie de propuneri. Demnitarul a amintit situația criticiă în care se află România. Sute de persoane își pierd viața datorită noului coronavirus.

„Noi putem controla acest lucru într-un timp mai scurt, pentru a limita pagubele umane și economice. Sau putem veni cu jumătăți de măsură și tergiversări, și rămânem în fruntea clasamentul la morți. Lucrul acesta e intolerabil”, a spus Rafila.

Reamintim că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat o scădere a numărului noi de cazuri de COVID-19. Cu toate acestea, din nefericire, aproape 600 de persoane au murit din cauza infecției cu noul coronavirus.

Rafila: „Este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România”

Articolul precedentTudorache (PSD): „Ciuma Roșie sau Crucea Roșie?”
Articolul următorOctavian Jurma anunţă sub 5.000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.