Sursa foto: G4media.ro

Cunoscutul epidemiolog, Octavian Jurma, a anunțat că la jumătatea lunii noiembrie se va ajunge la sub 5.000 de cazuri pe zi, acesta fiind ”pragul de suportabilitate al spitalelor”. Mai mult, el a precizat că dacă populația va respecta măsurile luate de autorităție, de Crăciun se va ajunge la o rată de sub 1,5 la mie, în toată țara.

El a amintit că România se află într-o scădere accelerată a numărului de cazuri, după aproape două săptămâni unde s-au înregistrat peste 13 mii de îmbolnăviri, zilnic. „În acest ritm vom coborî oficial sub 10.000 de cazuri pe zi încă din această săptămâna. Și sub 5.000 de cazuri pe zi la mijlocul lunii noiembrie. Coborârea sub pragul de 5.000 de cazuri pe zi este importantă pentru că este pragul de suportabilitate COVID-19 al spitalelor din România”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Octavian Jurma.

Un Crăciun cu mai puține restricții

Totodată, Jurma a mai scris pe pagina sa de Facebook că numărul persoanelor internate la ATI o să scadă, ajungându-se la mai puțin de 1.500 de persoane internate la secția de terapie intensivă. Referitor la numărul deceselor înregistrate, Jurma a precizat că o să scadă la sub 200 pe zi.

El a amintit că țara noastră a atins vârful valului patru al pandemiei prin evoluția „nestânjenită” a virusului. „În noiembrie doar culegem roadele acestui experiment sinistru efectuat pe seama poporului român de care proprii săi conducători”, a mai scris medicul pe pagina de Facebook. Octavian Jurma a amintit că țara noastră e singura din Europa care a optat pentru o imuniza de turmă, prin infectare. Mai mult, autoritățile au lăsat „un val epidemic să ajungă la vârf nestingherit”.

În ciuda numărului mare de decese, epidemiologul e optimist și consideră că până de Sărbători, puterea valului patru va dispărea. El e de părere că se vor înregistra sub 2.500 de noi cazuri pe zi, iar rata de incidență o să scadă sub 1,5 la mie.

„Vestea bună este că până la începutul lunii decembrie vom coborî sub 5,000 de cazuri pe zi (3 la mie). Probabil sub 2,500 de cazuri pe zi (1.5 la mie) înainte de sărbători”, a mai scris epidemiologul. Cu toate acestea, el a precizat ca pentru aceste lucruri să devină realitate, românii sunt obligați să respecte restricțiile impuse de autorități.

Octavian Jurma: „1 milion de români se vor îmbolnăvi în următoarele 2 săptămâni de COVID-19”

Articolul precedentCseke Attila:,,Un lockdown nu este o alternativă”
Articolul următorAlfred Simonis: „Situația în care se află astăzi scena politică ne îndreptățește să avem prima opțiune în a solicita primul-ministru”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.