Sursa foto: G4media.ro

Medicul epidemiolog Octavian Jurma trage un semnal de alarmă și spune că în următoarele 14 zile, aproximativ 1 milion de români se vor infecta cu COVID-19. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Jurma a precizat că luni, 18 octombrie, s-au înregistrat cele mai puține cazuri din săptămâna care vine. „Vă dați seama că azi avem de 25 de ori mai multe cazuri decât în urmă cu 8 săptămâni? Avem de 20 de ori mai multe cazuri decât în vârful valului 1. Da, valul acela în care am stat 30 de zile în carantină ca să nu ajungem ca Lombardia”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Mai mult, epidemiologul e de părere că situația dramatică din spitale e datorată politicienilor, care „au luat locul medicilor”. Săptămâna trecută s-au înregistrat 100 de mii de cazuri noi și aproape 5.000 de români și-au pierdut viața în ultimele două săptămâni din cauza virusului. Medicul a scris că „nu vă arât aceste cifre ca să vă îngrozesc ci să vă trezesc”.

Octavian Jurma: „Pentru fiecare viață amenințată de COVID-19 medicii și asistenții dau o bătălie epuizantă în spitale”

Medicul epidemiolog e de părere că până la sfârșitul lunii octombrie, aproape 1 milion de români se vor  îmbolnăvi, dintre care se vor depista 200 de mii. Mai mult, 10,000 de romani vor fi uciși de COVID-19 în următoarele 2 săptămâni dintre care se vor depista doar 5,000 mii.

„Politicienii (Parlament, Guvern, Președinte) trag de timp cu circul politic si ne amețesc cu minciunile lor populiste în speranța că vor scăpa și din valul 4 fără carantină pentru că au scăpat cu 10,000 de morți pe val și până acum. Ei îți spun ca au mai rămas „doar 1-2 săptămâni pana la vârf”. Dar pentru fiecare săptămâna ascendentă mai trebuie sa adaugăm una descendenta la valori similare. Fiecare săptămâna pierdută are consecințe exponențial mai grave pentru noi ca societate”, a mai scris Octavian Jurma.

În finalul mesajului său, epidemiologul e de părere că numărul mare de decese provocate de COVID-19  va lovi în toată societatea românească.

„Chiar dacă nu ne pasă de ceea ce se întâmplă în spitale, numărul de decese ne va lovi pe toți. Indiferent ce credem despre pandemie și vaccin sunt prea puțini care vor putea nega moartea unui cunoscut”, a conchis Octavian Jurma.

Octavian Jurma, mesaj către Florin Cîțu: „Tic, tac, un român a murit până ai terminat de citit”

Articolul precedentVasile Dîncu sugerează că PSD ar fi putut să voteze guvernul Cioloș dacă ar fi fost rugați frumos
Articolul următorMarile orașe ale lumii s-au redeschis și sunt la fel de sigure ca înainte de pandemie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.