Sursa: Facebook

Gabriel Pleșa, primarul USR al municipiului Alba Iulia, vrea să arate că banii nu au miros… sau culoare politică.

Banii de care are nevoie orașul pe care îl conduce pentru a se dezvolta, bani care, că vrem sau nu vrem, stau în „pixul” autorităților centrale.

Ieri, primarul din Alba Iulia a postat pe Facebook o fotografie cu premierul Marcel Ciolacu – președintele PSD, cu care lasă a se înțelege că a ajuns la un anumit acord atunci când vine vorba despre alocarea fondurilor de care are nevoie, administrativ vorbind.

Pleșa nu spune însă nimic clar referitor la proiectele sale politice, asigurând că „pe primul loc rămân albaiulienii și Alba Iulia”. De altfel, aceasta îi și transmite premierului social democrat Ciolacu, căruia nu uită să îi mulțumească „pentru deschiderea avută și pentru ajutorul promis”.

Prioritatea mea, în calitate de primar care și-a asumat scăderea în preferințele electoratului, odată cu deranjul creat de uriașul proiect de mobilitate urbană, este să duc la bun sfârșit ce-am început, fiindcă asta contează, nu politica.

Totuși, pentru că foarte mulți cunoscuți m-au întrebat, în ultima perioadă, dacă voi merge la un alt partid politic, după ce au auzit diverse zvonuri în spațiul public, vreau să lămuresc lucrurile. Subiectul, obiectul, mobilul, și orice termen doriți dumneavoastră, în aceeași ordine de idei, al oricărei discuții sau întâlniri avute de mine, prin prisma funcției, cu oricare decident și reprezentant al statului, indiferent de culoarea lui politică, a fost, este și va fi mereu Alba Iulia!

Doctrina mea este una singură: dezvoltarea orașului! Cu toate acestea, pentru ca orașul să se dezvolte, dincolo de voința și efortul administrației, este nevoie de bani. Bani din fonduri europene sau de la bugetul de stat, pe lângă cei din bugetul local.

Nu mi-a fost niciodată rușine să merg la București și să bat la ușile miniștrilor ori prim-miniștrilor, pentru a debloca proiecte sau pentru a obține finanțări, chiar dacă nu făceam parte din aceeași familie politică. Am făcut-o și o să o mai fac, ori de câte ori va fi nevoie, cu credința că ne reprezintă pe toți, că au interesul tuturor la inimă, că îi preocupă mai binele tuturor românilor, indiferent de zona în care locuiesc și de culoarea primarului care cere sprijin în numele lor.

Așa au stat lucrurile și săptămânile trecute, cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, cu care am discutat despre anumite proiecte locale, aflate în diferite stadii de implementare, proiecte în care avem nevoie de ajutor. Am discutat și despre ambițiile de dezvoltare ale comunității noastre și despre viziunea pe termen lung, pe care am pus-o la punct alături de echipa mea”, transmite primarul Pleșa.

Articolul precedentMama șoferului care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, eliberată din arest și plasată sub control judiciar
Articolul următorPrefectul Capitalei cere instanței anularea retrocedării Parcului IOR