Robert Negoiță (EVZ)

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, mai mulți angajați din Primărie, firma Rosal Group, au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul care are ca obiect contractul de salubritate încheiat cu Rosal Group. Prejudiciul calculat de procurori depășește jumătate de miliard de lei, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit procurorilor DNA, Robert Negoiță a continuat un contract vechi cu Rosal Group prin încheierea unui număr de 54 de acte adiționale ilegale

În loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicențiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiționale. Acest lucru a determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare, prejudiciul cauzat pentru Sectorul 3 fiind  de 578 de milioane de lei.

Ce acuzați aduc procurorii DNA

În rechizitoriul DNA se arată că: „În realizarea atribuțiilor de serviciu, inculpatul Robert Sorin Negoiță ar fi aprobat, întocmit și semnat o serie de acte (Raport de specialitate, Notă de fundamentare, Expunere de motive), iar la 20 noiembrie 2013, pe baza actelor, ar fi prezentat membrilor Consiliului Local al Sectorului 3 spre a fi votat un act adițional la contractul de salubritate. În concret, prin actul adițional respectiv, consilierilor locali li s-a promis că se va implementa de către operatorul de salubritate S.C. Rosal Grup S.A. un „sistem de containere îngropate” pe raza Sectorului 3 (un total de 449 containere îngropate), costurile fiind suportate de operatorul de salubritate. În realitate, sub pretextul implementării Programului de dezvoltare a sistemului de gestionare integrată a deșeurilor municipale de pe raza administrativă a Sectorului 3, inculpatul Robert Sorin Negoiță, beneficiind de ajutorul celorlalți funcționari publici, ar fi determinat obținerea votării, de către Consiliul local al Sectorului 3 a unui act adițional care, printre alte amendamente, viza și prelungirea nelegală a contractului de salubritate cu încă 10 ani. Actul adițional prin care se prelungea nelegal termenul contractual cu operatorul de salubritate ar fi fost ulterior semnat de inculpatul Robert Sorin Negoiță. În plus, la 15 mai 2014, inculpatul Robert Sorin Negoiță ar fi încheiat și semnat în mod nelegal, un alt act adițional, fără a-l supune aprobării Consiliului local, prin care s-ar fi crescut frecvențele de realizare a activităților de curățenie a căilor publice cu influență asupra creșterii costurilor operatorului de salubritate Rosal Grup S.A”

Robert Negoiță, anchetat penal în dosarul privind accidentul mortal de muncă de pe șantierul de la Biblioteca Națională

Articolul precedentSituație fără precedent: Seceta afectează aproape jumătate din Uniunea Europeană
Articolul următorProgramul casieriilor RAJA pentru data de 15 august 2022