Robert Negoiță (EVZ)

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este, oficial, suspect de omor din culpă în dosarul de cercetare penală care viza accidentul de muncă de anul trecut, de la Biblioteca Națională. Edilul a fost citat în fața anchetatorilor, unde i s-a comunicat calitatea de suspect. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 3 și polițiștii Serviciului Omoruri.

 Robert Negoiță s-a prezentat în fața anchetatorilor însoțit de un avocat. El a refuzat să facă orice declarații.  Robert Negoiță a declarat  că vrea să citească mai întâi dosarul  pentru a vedea  ce probe sunt împotriva sa. Aceeași calitate, de suspect, mai are oficial încă o persoană.

 Filmul tragediei

Șantierul de lângă Biblioteca Naţională, unde şase muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ şi doi au murit, nu era autorizat. Firma care făcea lucrarea aparţine Primăriei Sector 3, aceasta  nerespectând măsurile elementare de siguranţă.

”Lucrarea respectivă nu era autorizată, nu erau luate măsurile elementare de siguranţă pentru asigurarea şantierului respectiv şi pentru protejarea lucrătorilor. Evident că ITM, după ce va face ancheta, va vei cu rezultatele finale şi va identifica toate neregulile. Este un exemplu despre cum nu trebuie făcute lucrurile, pentru că, până la urmă, este o companie municipală care ar trebui să fie un exemplu”, declara prefectul de la vremea respectivă, Alin Stoica.

Întrebat dacă primarul Robert Negoiţă se face vinovat în acest caz, Alin Stoica a afirmat la momentul respectiv că ”Ancheta va determina cine este responsabil, teoretic, conducătorul locului de muncă este cel care este responsabil”.

Vasile Dîncu: Nu există date că va exista un atac în Republica Moldova

Articolul precedentInsecuritatea alimentară s-a dublat în ultimii ani. ONU: „Perspectivele de viitor nu sunt bune”
Articolul următorIlie Năstase, reacție dură privind conflictul din Ucraina: Nu este războiul meu, al României