Promisiune îndeplinită! Piedone a inaugurat parcul din Strada Arbănași, însă și o nouă parcare

Terenul viran dintre blocuri, cel care, până odinioară, era un adevărat focar de infecție, și-a găsit o nouă utilitate, una pe placul cetățenilor!

Captură video

Așa cum le-a promis locuitorilor din zonă, în urmă cu o lună, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a inaugurat, în cursul zilei de astăzi, un nou parc. Acest nou parc, destinat atât celor mici, cât și celor mari, cu suflete de copii, este amplasat pe Strada Arbănași, din Sectorul 5.

Piedone a promis, Piedone a făcut!

În urmă cu o lună, primarul Cristian Popescu Piedone le cerea părerea locuitorilor din zonă, referitor la ce ar dori aceștia să se întâmple cu cei 4.500 mp de spațiu viran aflat între blocuri. Cu alte cuvinte, un teren mare, aflat până atunci în paragină, plin de vegetație neîngrijită, ce constituia și un adevărat focar de infecție, de vreme ce acolo erau depozitate, în mod frecvent, deșeuri fel de fel. În același loc existau inclusiv construcții ridicate în mod abuziv.

Așadar, în urma consultării cu cetățenii care locuiesc în zonă, edilul Piedone a decis, împreună cu oamenii, că amenajarea unui parc și a mai multor locuri de parcare reprezintă cea mai bună soluție. Și iată că după aproximativ o lună, lucrările au fost finalizate cu succes. Acum oamenii se pot bucura atât de un parc modern și frumos, cât și de o parcare mare și utilă (cu 43 de locuri de parcare), într-un București sufocat de mașini.

Potrivit comunicatului Primăriei Sectorului 5, parcul de pe Strada Arbănași dispune, în prezent, de un loc de joacă pentru copii, un spațiu cu aparate de fitness, un teren de fotbal/baschet, dar și de un spațiu de relaxare în care a fost amplasat mobilier stradal. Mai mult, s-au plantat copaci și s-a montat inclusiv o fântână arteziană.

Povestea Arbănași a prins contur în 30 de zile! Vreo 72 de ore ne-a luat pâna când am pregătit terenul! Apoi… a fost zgomot de buldozere, pickamere, lopeți, fiare, pietre, mașini, oameni… Să-mi iertați disconfortul, doamnelor, domnilor! Cum a ieșit lucrarea… știu bine oamenii locului, oamenii poveștii!

a declarat Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Citește și: VIDEO Primarul Cristian Popescu Piedone reacționează în fața acuzațiilor conducerii STB

Articolul precedentBrașovul începe extinderea și modernizarea pârtiilor din Poiana Brașov
Articolul următorCodrin Ștefănescu: „Unde sunt luminițele, ong-urile sorosiste și actorașii ratați cu portavoce?