Sursa foto: Capital.ro

Ramona Mănescu, fost ministru de Externe, va fi obligată să restituie suma de 8 mii de euro și să suporte cheltuielile de judecată ale publicației RISE Project, informează Adevărul.

Curtea de Apel București a admis recursul formulat împotriva hotărârilor pronunțate anterior în procesul pe care Mănescu l-a intentat redacției pentru un articolele în care se arăta cum s-a îmbogățit cu peste 4 milioane de euro.

În prima instanță, magistrații au decis să-i acorde fostului ministru de Externe despăgubiri de 4 mii de euro, considerând că articolele pe care RISE Project le-a publicat cu privire la modul în care s-a îmbogățit Mănescu nu sunt întemeiate pe suficiente probe.

Ramona Mănescu a fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta

Jurnaliștii de la RISE Project au anunțat că toate cheltuielile de judecată se ridică la suma de 18 mii de lei.

„Principala consecinţă a acestei decizii – exprimată, deocamdată, doar telegrafic – este că Ramona Mănescu va fi obligată să ne restituie cei aproximativ 8.000 de euro, pe care îi obţinuse de la noi, urmare a sentinţelor precedente. La aceşti bani se vor adăuga şi cheltuielile noastre de judecată, efectuate în faza de apel şi în cea de recurs a procesului, în sumă de 18.000 de lei”, a transmis RISE Project.

Reamintim că Ramona Mănescu a fost numită de Klaus Iohannis în funcția de ministru al Afacerilor Externe după remanierea Guvernului PSD-ALDE şi respectiv schimbarea lui Teodor Meleşcanu din această funcţie. De asemenea, aceasta a mai fost ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta

Totodată, Mănescu a fost europarlamentar pe listele PNL din 2007 în trei legislative europene, până în 2019, fiind coordonator în în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.

Citește și articolul: Rise Project descoperă că Barna a făcut afaceri cu statul pe spatele persoanelor cu dizabilități. Candidatul USR o dă înainte: „Sunt pregătit să duc această experiență la Cotroceni”

Articolul precedentCasieriile RAJA sunt închise de Rusalii, dar abonații au posibilitatea de a plăti facturile online
Articolul următorRusia, noul lider de piață privind exporturile de grâu în Europa
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.