Jurnaliștii de la Rise Project au publicat o amplă anchetă despre afacerile candidatului USR Dan Barna, din care reiese că acesta și-a văzut doar interesul propriu în afaceri, indiferent de consecințe. „Adevărul despre Dan Barna” detaliază afacerile cu bani europeni, eșecurile lui Dan Barna și interesele care l-au condus. Însă liderul USR este senin și anunță că are tot ce îi trebuie. Are, indubitabil.

Am avut săptămâna trecută un interviu cu cei de la Rise. Am înțeles că au investigat proiecte pe care le-am desfășurat în perioada anterioară intrării în politică, când eram antreprenor și consultant în domeniul fondurilor europene.

Rise s-a concentrat pe câteva întreprinderi care nu au rezistat după perioada de sustenabilitate a proiectelor cu finanțare europeană. E un risc inerent și asumat în astfel de cazuri, mai ales într-o etapă de pionierat.

Le-am răspuns deschis și onest la toate întrebările. Îl consider un exercițiu de transparență și normalitate într-o campanie electorală. Nu am nimic de ascuns. Am lucrat 10 ani în fonduri europene și am construit una dintre cele mai de succes companii în domeniu.

Am contribuit la reușita a zeci de proiecte. Am ajutat autorități publice, ONG-uri și companii care au avut nevoie de fonduri. Mii de oameni au lucrat în aceste proiecte. Am fost pasionat de munca mea și sunt mândru de ceea ce am reușit să fac, a fost o experiență extraordinară.

Această experiență m-a dus în guvernul Cioloș, unde împreună cu echipa de la Fonduri Europene am reușit în 6 luni să aducem în țară 7,2 miliarde de euro. Sunt pregătit să duc această experiență la Cotroceni”, scrie Dan Barna.

Pe de altă parte, Rise Project arată că „antreprenorul de succes Dan Barna duce în spate o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro”, că acesta „este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE” și că „managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieși, în timp ce oameni aflați în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie”. Continuarea, aici.