Dîncu nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024

Dar în anumite condiții, nu „tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar în anume condiții, neacceptând să fie a doua sau a patra roată de la căruță.  Totodată, Dîncu a precizat că un guvern de uniune națională nu poate fi susținut de PSD, decât dacă se reface „aritmetica electorală”, iar câștigătorul primește dreptul de a-și aduce premierul. Reamintim că PSD a câștigat alegerile din decembrie 2020, cu 28,9% la Camera Deputaților și 29,32% la Senat.

„Nu cred că susținem un guvern de uniune națională decât dacă se reface cu totul aritmetica electorală, în sensul că cei care au câștigat alegerile primesc dreptul de a-și aduce un prim ministru și de a face ei o majoritate”, a declarat Dîncu, adăugând că nu PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruță.

Dîncu nu are preferințe între PNL și USR PLUS

Cât privește o eventuală schimbare între USR PLUS și PSD, acesta a exclus varianta, din motive strategice, însă nu a exclus-o și pe cea de guvernare alături de liberali.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a mai spus Dîncu. De altfel, acesta nu este adeptul nici a unei guvernări tehnocrate, așa cum a fost cea din 2016.

Întrebat cu privire la o colaborare mai strânsă cu PNL sau USR PLUS, Vasile Dîncu a precizat că PSD se află la o distanță egală față de ambele formațiuni aflate la guvernare, dar că nu are vreo preferință, mai ales în contextul în care cele două partide s-au declarat incompatibile cu PSD. „Îi cunosc pe mulți din conducerea USR PLUS. Cu unii am colaborat foarte bine în guvernul Cioloș”, a mai spus Dîncu.  

Ciolacu spune că Teodorovici a făcut greșeli, dar că are un viitor în continuare în PSD

Articolul precedentPrimăria Constanța, executată silit pentru un teren din Mamaia
Articolul următorMihai Chirica, din nou în vizorul DNA