Mihai Chirica, din nou în vizorul DNA

„Nu am nicio calitate în dosar”

Procurorii DNA fac, joi, percheziții la Primăria Iași, precum și la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane dintr-un dosar vizând infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, din cursul anului 2019, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit presei locale, se pare că vizat în ancheta celor de la DNA este schimbul unor terenuri din centrul municipiului Iași. Conform declarațiilor lui Mihai Chirica, acțiunea pe care o face DNA București este pentru perioada 2005-2018 și are ca scop întregirea portofoliului.

„Sunt primarul în funcţie şi trebuie să stau în dispoziţie. Nu am nicio calitate în dosar. Vă ţinem la curent pe parcursul evoluţiei lucrurilor. Bănuiesc că sunt reclamaţii făcute unii de alţii sau către instituţii. Sunt legate de inventarieri din 2005 și de terenul care a făcut obiectul schimbului de la Eternitate şi care a fost o reclamaţie din PNL”, a precizat Chirica pentru BZI.

De asemenea, în opinia sa, primarul consideră că nu există niciun pericol în instituţie. „Nu pot vorbi despre ce se întâmplă în afara instituţiei pentru că nu este rolul meu şi pentru că nu am date.

Dosarul este a celor de la DNA. Nu sunt lucruri de urbanism, sunt lucruri legate de chestiuni interne legate de o reclamaţie. Bănui că de acolo a reclamat pe altcineva. Nu ştiu ce alte persoane mai sunt percheziţionate”, a mai spus Mihai Chirica.

Reamintim că numele lui Mihai Chirica se leagă de două dosare, unul cu privire la achiziția de automobile – Dosarul Skoda, în perioda în care era viceprimar, respectiv cel al concesiunilor.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată în comunicatul DNA.

Mihai Chirica, inculpat în dosarul concesiunilor

Articolul precedentDîncu nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024
Articolul următor„Tocmai legiuitorul să încalce legea, prin intervenția sa abuzivă”