Garda de Mediu vrea ca arderea gunoaielor să fie încadrată ca infracțiune

Amenzile nu reprezintă o soluție, a insistat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu

Preluare foto: Observatorul Prahovean

Garda de Mediu vrea puteri mai mari, asemenea instituțiilor de profil din alte țări. Drept exemplu, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a adus aminte de instituția din Italia, unde cetățenii pun Garda de Mediu pe același piedestal cu Poliția, dacă nu chiar mai sus.

Garda de Mediu cere sancțiuni mai dure pentru anumite derapaje contra mediului

„Trebuie să avem o Gardă de Mediu cum se întâmplă în ţările occidentale, în Italia, unde îţi e frică mai mult de Garda de Mediu decât de Poliţie în sine şi acolo trebuie să ajungem”, a spus Octavian Berceanu.

Mai mult, acesta consideră că arderea de gunoaie reprezintă una dintre cele mai grave acțiuni ale cetățenilor iresponsabili, aceasta fiind o sursă majoră de poluare. Astfel, acesta propune ca arderea de deșeuri să fie considerată, pe viitor, infracțiune, întrucât, din câte s-a putut observa, amenzile nu rezolvă nimic. Cetățenii ori nu le plătesc, ori le plătesc și continuă să ardă deșeuri, spre disperarea agenților angajați la Garda de Mediu.

Octavian Berceanu a mai spus că nu ar fi nicio plăcere ca Garda de Mediu să amendeze primăriile, aducând în discuție cazul Primăriei Sectorului 6 care, odată amendată, amenzile ar urma să fie plătite tot de contribuabili. „La fel se întâmplă şi la Constanţa”, a mai spus Octavian Berceanu, adăufând că, între timp, foarte mulţi primari din România nu ar face nimic pentru colectarea selectivă, însă nici pentru a denunţa depozitările ilegale. Ba din contră, subliniază Octavian Berceanu: Îi găsim generând aceste gropi ilegale de deşeuri. Până nu punem presiune şi pe primari nu vom rezolva foarte multe din probleme. Amenda pentru un primar e undeva la 500 de lei”.

Garda de Mediu a decis: în Sectorul 1 nu s-a depășit ÎNCĂ limita de poluare

Articolul precedentAna Birchall își amintește de ultima sa numire ca ministru la Justiție: „Zilnic aveam N presiuni sau cereri de remaniere”
Articolul următorProblema deșeurilor din Prahova continuă! Amenzi pe bandă rulantă pentru primăriile din județ
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.