Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au amendat Primăria comunei prahovene Puchenii Mari cu suma de 50.000 de lei. Cauza amenzii a reprezentat-o abandonarea unei cantități mari de gunoaie, care erau împinse cu buldoexcavatorul spre pădurea de la marginea comunei. 

Garda de Mediu a dispus măsuri de salubrizare urgentă a zonelor afectate. De asemenea, autoritățile locale trebuie să supravegheze zonelor vulnerabile pentru evitarea situațiilor care duc la depozitarea ilegală a deșeurilor.

„În urma controlului realizat pe raza localităţii Puchenii Mari, judeţul Prahova, limitrof Fondului Forestier, zona Pod CFR, s-au constatat abandonări masive de deşeuri rezultate din construcţii/demolări, DEE-uri, menajere şi asimilabile acestora pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp, ce au fost împinse cu buldoexcavatorul spre fondul forestier ce aparţine Ocolului Silvic Ploieşti”, a anunțat Garda de Mediu Prahova, pe pagina sa de Facebook. 

Comisarii de mediu au anunțat că au mai aplicat o amendă de 47.000 de lei unei cofetării din orașul Urlaţi, după ce s-a constatat că deşeurile provenite de la această societate erau aruncate pe Valea Nucetului. O firmă din Mizil, cu domeniu de activitate fabricarea echipamentelor de ventilaţie şi frigorifice a primit o amendă de 40.000 de lei pentru abandonarea deşeurilor din demolări şi a deşeurilor de grajd pe malul pârâului Istău. 

Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, crede că este nevoie de o schimbare urgentă a legislației în domeniu

„E clar că avem nevoie de o schimbare legislativă pentru a amenda primarul atunci când nu se întâmplă nimic, și nu primăria. Pentru că primăria înseamnă banul cetățeanului, care deja a fost luat o dată când i-a fost ridiat deșeul. Îi mai este luat o dată cu ocazia amenzii și încă o dată când serviciile de salubritate se fac corect. Cetățeanul plătește, practic, de trei ori pentru un serviciu, este anormal. De aceea, trebuie să găsim soluții pentru a trage primarii la răspundere din buzunarul lor”, a declarat Berceanu.

Articolul precedentGarda de Mediu vrea ca arderea gunoaielor să fie încadrată ca infracțiune
Articolul următorPiedone, vizită pe teren pentru verificarea lucrărilor demarate în mai
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...