Sursa: captură video

Ana Birchall sărbătorește azi, cu câteva zile întârziere, ultima sa numire ca ministru la Ministerul Justiției. În iunie 2019, aceasta a depus ultima dată jurământul ca ministru, însă nu era prima dată când primea portofoliul.

Ana Birchal mai fusese ministru interimar după Florin Iordache, din 10 februarie și până pe 23 februarie 2017, până la desemnarea lui Tudorel Toader, iar apoi, după ce acesta a plecat din minister, între 24 aprilie și 6 iunie 2019 a deținut din nou interimatul.

Abia pe 7 iunie 2019 a depus jurământul pe care îl aniversează azi, mandatul acesteia încheindu-se pe 4 noiembrie 2019. Dacă despre alte mandate nu spune nimic, Ana Birchall a calificat ultima perioadă ca fiind cea mai grea. Cu toate acestea, se simte mândră că a apărat interesele românilor.

Chiar dacă a fost una dintre cele mai complicate perioade, chiar dacă zilnic eram atacată, chiar dacă am fost lăsata singură, fără niciun secretar de stat (sunt 4 pe organigramă) și astfel am semnat și asumat TOATE actele ministerului justiției, chiar dacă zilnic aveam N presiuni sau cereri de remaniere, chiar dacă zilnic eram sub asediu, sunt mândră că nu am cedat și am respectat acest jurământ, apărând și promovând România într-o perioadă critică, apărând și promovând numai interesele românilor cinstiți… cu toate costurile personale, asumate, conștientă fiind că voi fi în continuare atacată tocmai pentru că borfașii și cei certați cu legea vor continua să facă front comun să mă atace, să îmi atace familia, să mă denigreze cu tot felul de informații false și manipulări! Respectarea acestui jurământ a fost și continuă să fie o onoare pentru mine!”, scrie în această seară Ana Birchall pe Facebook.

De profesie avocat, Ana Birchall a intrat în forță în politică în 2012, când a fost aleasă deputat în județul Vaslui pe listele PSD Doi ani mai târziu, în timpul guvernării Ponta, Ana Birchall a fost înalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene și parteneriatul cu SUA., fiind ulterior și ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu.

Articolul precedentAntivaccinismul l-a costat! Un român dat în urmărire generală, prins la granița dintre Italia și Austria, pentru că nu avea asupra sa un test Covid negativ
Articolul următorGarda de Mediu vrea ca arderea gunoaielor să fie încadrată ca infracțiune