Garda de Mediu a decis: în Sectorul 1 nu s-a depășit ÎNCĂ limita de poluare

În concluzie, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, nu vede motiv pentru a institui starea de alertă cerută de Clotilde Armand

Foto: Ziarul de Investigații

După o analiză a situației din Sectorul 1, comisarul Viorel Tufeanu, de la Garda de Mediu, a declarat că în sector nu s-ar fi depășit încă limitele de poluare, în contextul scandalului munților de gunoaie, în urma conflictului dintre edilul Clotilde Armand și firma de salubrizare Romprest.

Garda de Mediu: „Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită”

Clotilde Armand, plângere împotriva Oanei Lovin, fostă videochatistă, actuală jurnalistă și protestatară

Potrivit lui comisarului-șef la Garda de Mediu, Viorel Tufeanu, „cu siguranţă instituţiile cu atribuţii în domeniu vor emite acte din care să rezulte răspunsuri la întrebările dumneavoastră şi ale cetăţenilor”.

Cât despre soluțiile care s-ar putea lua în contextul scandalului gunoaielor din întâiul sector al Capitalei, acesta a spus că, în calitate de cetățean, își dorește să existe o soluţie pentru deblocarea acestei situaţii. În calitate de reprezentant al statului, însă, Tufeanu s-a arătat dispus să garanteze „cu toată răspunderea” că Garda de Mediu va aplica în totalitate prevederile legale.

Astfel, în urma raportului Gărzii de Mediu, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că nu vede de ce ar institui starea de alertă în Sectorul 1, așa cum a cerut primarul Clotilde Armand. Cu toate astea, oficialul a dat asigurări că se va continua să se implice în conflictul dintre primărie și Romprest, iar în cursul zilei de astăzi ar urma să emită soluții, în mod oficial.

CNCD s-a autosesizat în cazul consilierului de la Vrancea

Articolul precedentCiolacu se răzvrătește: „Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL!”
Articolul următorDeva: pâine, circ și bătaie în stradă (Video)
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.