Ciolacu se răzvrătește: „Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL!”

Vasile Dîncu spune „da”, Marcel Ciolacu spune „nu”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / Captură video

„Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL!”, a subliniat președintele PSD, Marcel Ciolacu, contrazicându-l pe Vasile Dîncu, cel care a sugerat că, la un moment dat, s-ar putea materializa o poveste de „iubire politică” între PSD și PNL.

Ciolacu îl contrează pe Dîncu și insistă că USL nu va reînvia

Președintele PSD, Marcel Ciolacu este de părere că sub nici o formă „nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul”, adăugând că PSD nu se poate să alinia, spre exemplu, cu ministrul Muncii, Raluca Turcan „care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poți alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanță, iar românii doar plătitorii contribuției anuale la fondul UE”.

Bucharest PRIDE va avea loc în august, luna în care se sărbătoresc 20 ani de la abrogarea Articolului 200

Potrivit lui Marcel Ciolacu, după alegerile din decembrie anul trecut, PSD ar fi propus o soluție rațională în contextul pandemic și economic de atunci, mai exact, formarea unui guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila. „Din păcate, președintele Klaus Iohannis a nesocotit dorința românilor de a avea un guvern care să ofere soluții concrete la problemele majore din societate: pandemia și criza economică. Eșecul actualei coaliții de guvernare demonstrează că PSD a avut dreptate”, a continuat acesta, explicând de ce nu își dorește o nouă alianță cu liberalii.

Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal

Vasile Dîncu

Mai mult, PSD ar fi pregătit să își asume guvernarea dacă moțiunea de cenzură va trece, „dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîțu, Turcan, Barna sau Ghinea. Și nici cu un partid ale cărui valori sunt doar traseismul, clientelismul și corupția generalizată”, a declarat Marcel Ciolacu în exclusivitate pentru G4Media.ro.

Articolul precedentBucharest PRIDE va avea loc în august, luna în care se sărbătoresc 20 ani de la abrogarea Articolului 200
Articolul următorGarda de Mediu a decis: în Sectorul 1 nu s-a depășit ÎNCĂ limita de poluare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.