Portul Constanța, groapa de gunoi a Germaniei. Încă 15 containere pline cu deșeuri descoperite de Poliția de Frontieră

Deșeurile vor fi returnate în Germania

Foto: Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră din cadrul Gărzii de Coastă a descoperit în cadrul unui control de rutină în Portul Constanța Sud Agigea încă 15 containere încărcate cu deșeuri provenite din Germania.

Încă 15 containere cu deșeuri provenite din Germania, descoperite în Portul Constanța

„În data de 10.05.2021, în continuarea cercetărilor în cazul din 07.05.2021, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au identificat alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România”, a declarat Poliția de Frontieră, într-un comunicat, potrivit Digi24.

Deșeuri ilegale depistate în Portul Constanța

În urma analizelor întreprinse de Poliția de Frontieră, s-a ajuns la concluzia că datele nu corespund cu realitatea, astfel că cele declarate, mai exact deșeuri de tipul: amestec de metal și hârtie, cauciuc, textile, lemn, baterii și bucăți de azbest, toate în cantitate aproximativă de 300 de tone, nu pot fi ținute pe teritoriul țării noastre. La rândul ei, Garda de Mediu a luat atitudine, dând dispoziție ca respectivele deșeuri să nu fie primite în România.

În momentul de față, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub atenta supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, și se fac cercetări pe baza suspiciunii de săvârșire a următoarelor infracțiuni: folosirea de acte false și încalcarea a regimului deşeurilor.

Deșeurile vor fi returnate în Germania.

Articolul precedentNicușor Dan, obligat de USR PLUS să organizeze o dezbatere pe tema situației transportului public în Capitală
Articolul următorPrefectul Capitalei anunță o posibilă ședință a CNSU, joi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.