Nicușor Dan, obligat de USR PLUS să organizeze o dezbatere pe tema situației transportului public în Capitală

Un nou „mini-scandal” între Nicușor Dan și fostul său partid

Nicușor Dan, PUZ, DNA
Imagine via Digi24

Conform propriilor declarațiile, cei de la la USR PLUS București îi cer Primarului General al Capitalei Nicușor Dan o dezbatere publică cu privire la situația transportului public de călători din București, considerând că tratarea unor subiecte de o asemenea importanţă, cum este transportul public de călători din Bucureşti şi Ilfov, „nu poate fi făcută fără o dezbatere publică reală, fără implicarea în dezbatere a societăţii civile organizate, a asociaţiilor de specialitate şi a asociaţiilor profesionale, a tuturor actorilor interesaţi”, a transmis organizația USR PLUS București, pe pagina de Facebook.

Solicitările USR PLUS, destinate Primarului General Nicușor Dan

Astfel, USR PLUS vrea organizarea de urgenţă a unei dezbateri publice care să aducă pe ordinea de zi probleme ca:

  • publicarea odată cu anunţul de dezbatere a întregii documentaţii relevante;
  • anunţarea dezbaterii în timp util, publicitate pe toate canalele de comunicare relevante;
  • luarea de măsuri pentru invitarea/implicarea în dezbatere a actorilor relevanţi.

Împărțirea spitatelor în Covid și non-Covid, act criminal, acuză un deputat USR PLUS

Declarând că ar vrea să analizeze mai bine situația înainte de verdict, Gabriel Rău, reprezentat USR PLUS în Consiliul Director a refuzat să voteze majoritatea punctelor aflate pe ordinea de zi. Potrivit declarațiilor menționate pe Facebook, convocatorul şedinţei şi documentele supuse analizei ar fi fost transmise marţi, 4 mai, în jurul orei 19:00, convocarea iniţială fiind pentru a doua zi, 5 mai, ora 12:00. „Asta în condiţiile în care documentaţia supusă analizei şi aprobării totalizează sute de pagini, este complexă şi are un pronunţat caracter tehnic. Un alt element de menţionat este lipsa elementelor clare de identificare a documentelor supuse avizării (data documentului, numărul versiunii, istoricul de versionare) şi punerea la dispoziţie a documentaţiei sub forma unui director partajat în cloud, care a devenit indisponibil ulterior desfăşurării şedinţei. Vorbim de un buget anual de aproximativ 1,35 miliarde de lei şi modul în care se va presta pentru cetăţenii din regiunea Bucureşti – Ilfov serviciul public local de transport în următorii 10 ani. Şedinţa Consiliului Director al TPBI s-a desfăşurat până la urmă pe 6 mai, data reconvocării”, au mai spus cei de la USR PLUS, filiala București, pe pagina lor de Facebook.

Din nou, asistăm la un scandal pe episoade între Nicușor Dan și fostul său partid, cel pe care, de altfel, l-a și „inventat”.

Articolul precedentBătaia este ruptă din rai, indiferent de anul în care ne aflăm
Articolul următorPortul Constanța, groapa de gunoi a Germaniei. Încă 15 containere pline cu deșeuri descoperite de Poliția de Frontieră
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.