Împărțirea spitatelor în Covid și non-Covid, act criminal, acuză un deputat USR PLUS

În plus, deputatul USR PLUS se declară nemulțumit de DSP-uri. „Este o lentoare acolo și o incompetență de nedescris”

Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS / Foto: Bugetul.ro

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu este de părere că împărțirea spitalelor în Covid și non-Covid reprezintă o mare greșeală. Declarația surprinde cu atât mai mult cu cât această împărțire a for agreată inclusiv de colegii săi de partid, aflați la guvernare alături de partenerii PNL și UDMR.

Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS: „Sunt extrem de îngrijorat pentru accesul pacienților în spitale, care încă este destul de limitat în foarte multe spitale, din cauza acestei împărțiri criminale în spitale COVID și non-COVID”

Fiind convins că decizia autorităților de a împărți spitalele în Covid și non-Covid a fost o „greșeală uriașă”, deputatul USR PLUS a prezentat situația din unele spitale. Amintind de situația de la Spitalul de Ortopenie „Foișor” din București, când mai mulți pacienți au fost transportați în toiul nopții, ba pe la alte spitale, ba trimiși direct acasă, în urma deciziei de transformare a spitalului în unitate Covid, Emanuel Ungureanu subliniază că vorbim, în acel caz, despre o eroare de judecată, având în vedere că pacienții non-Covid, aflați internați în cadrul spitalului, ar avea nevoie de tot atâta grijă. „Acei cinci pacienți ar fi trebuit să fie deja transferați în altă parte, pentru că nu poate să țină acel ATI două circuite”, a declarat deputatul USR PLUS, pentru RFI.

Șoșoacă triază primăriile din țară: „Tot ce înseamnă conducere useristă au cele mai cumplite restricţii”

În plus, Emanuel Ungureanu susține că ar fi „vorbit la” Spitalul Colentina, iar în câteva zile, acesta ar urma să se redeschidă tuturor pacienților „mai ales pentru cei cu boli rare, care au fost neglijați nepermis de statul român în aceste luni, un an și aproape patru luni. Spitalul din Râmnicu Sărat, pentru că eu sunt deputat USR PLUS de Buzău, se va redeshide astăzi, cel târziu mâine, pentru toți pacienții. Spitalul Witting din București, atenție, pe 330 de paturi are cinci pacienți în tot spitalul doar cu Covid, trei în zona ATI și doi pe secție, deci avem medici care șomează de 14 luni și totuși își primesc salariile și pacienții nu au unde să meargă”, a mai spus deputatul, adăugând, de asemenea, că nu se simte deloc mulțumit de DSP-urile din țară.

Nu sunt mulțumit deloc de DSP-uri. Este o lentoare acolo și o incompetență de nedescris. Este un act criminal faptul că am discriminat atât de mulți pacienți

Emanuel Ungureanu, deputat USR PLUS
Articolul precedentȘoșoacă triază primăriile din țară: „Tot ce înseamnă conducere useristă au cele mai cumplite restricţii”
Articolul următorBătaia este ruptă din rai, indiferent de anul în care ne aflăm
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.