Prefectul Capitalei anunță o posibilă ședință a CNSU, joi

Bucureștiul, din ce în ce mai aproape de scenariul verde și de ridicarea unui alt set de restricții

Foto: Playtech.ro

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat astăzi că există o mare posibilitate ca Bucureștiului să-i fie aplicată o nouă ridicare de restricții, dacă situația epidemiologică va continua să prezinte scăderi, ca până acum. Rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 1.59 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei: „Vom aștepta 48 de ore”

Astfel, Prefectul Capitalei a declarat, în cursul zilei de astăzi că, exact cum s-a întâmplat și la ridicarea celuilalt set de restricții, în data de 2 mai, se va întâmpla și acum, preferând să aștepte 48 de ore pentru a observa dacă rata mică de infectare se va păstra și în următoarele două zile. În acest caz, anunță Alin Stoica, joi va fi convocat CNSU, pentru luarea unei decizii în acest sens.

La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm comitetul joi

Alin Stoica, Prefectul Municipiului București

Nicușor Dan, obligat de USR PLUS să organizeze o dezbatere pe tema situației transportului public în Capitală

Reamintim că Bucureștiul a ieșit din scenariul roșu în data de 2 mai. Începând cu această dată, toate restaurantele, sălile de spectacol și sălile de joacă sau fitness s-au redeschis la interior, la capacitate de 30%.

Cu toate astea, Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă o lună, având în vedere că situația infectărilor la nivel național, astfel că nu putem vorbi, cel puțin momentan, despre o eliminare totală a restricțiilor în țara noastră.

În momentul de față, în România

În ceea ce privește starea actuală din țara noastră, circulația este interzisă între orele 22:00 și 5 dimineața, iar magazinele de orice fel pot opera între orele 5:00 și 21:00.

Masca de protecție este, în continuare, obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise, pentru toți locuitorii țării, vaccinați sau nu.

O veste bună vine însă de la coordonatorii campaniei de vaccinare, cei care au declarat că aceasta se află în parametri normali, românii manifestându-și interesul pentru efectuarea vaccinului atât în centrele clasice, cât și în centrele mobile și cele de tip drive-thru.

Articolul precedentPortul Constanța, groapa de gunoi a Germaniei. Încă 15 containere pline cu deșeuri descoperite de Poliția de Frontieră
Articolul următorSinistra Coaliție a Dreptei înființează un al doilea Minister al Sănătății, ca să acopere prostiile din pandemie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.