Sinistra Coaliție a Dreptei înființează un al doilea Minister al Sănătății, ca să acopere prostiile din pandemie

Senatorul PSD cere pedepsirea vinovaților

Gabriela Firea
Gabriela Firea
Advertisement

„Sinistra Coaliție a Dreptei înființează un al doilea Minister al Sănătății, ca să acopere prostiile din pandemie”, a declarat Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei și actual senator social democrat, pe Facebook.

Gabriela Firea, despre coaliție: „Astăzi, la Senat, PNL și USR-PLUS-UDMR au șters de pe ordinea de zi a dezbaterii Plenului proiectul de lege al Guvernului Cîțu prin care Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate preia colectarea și raportarea datelor din sistemul de sănătate”

În opinia Gabrielei Firea, actuala coaliție de guvernare ar vrea să pună în mâinile unei singure instituții, „care conform legii de funcționare se ocupă de siguranța și calitatea serviciilor medicale ale pacientului”, o mare parte din atribuțiile Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății.

Și nu gratis, ci pe bani mulți.

Gabriela Firea

Mai mult, afirmă senatorul PSD, prin raportul Comisiei pentru Sănătate, votat cu majoritate de voturi, ar fi fost abrogate toate articolele Ordonanței de Urgență ale Guvernării Dreptei prin care lua naștere un nou Minister al Sănătății. „Legea a fost trecută la adoptare tacită”, a mai spus Firea, adăugând că „liberalii și colegii lor de la USR-PLUS și UDMR sunt atât de disperați să acopere prostiile pe care le-au făcut în pandemie cu raportările infectărilor, decedaților, vaccinaților, încât pentru câteva minute, chiar au șters cu totul Ordinea de zi de pe site-ul Senatului”.

Gabriela Firea se întreabă, de asemenea, de ce „parlamentarii puterii refuză înființarea comisiei de anchetă pentru verificarea datelor din pandemie, deși au apărut informații din interiorul Ministerului Sănătății care arată că există o diferență între datele reale și cele oficiale, cu privire la decesele cauzate de COVID?”, a mai spus Firea, fiind convinsă că vinovații trebuie să plătească, întrucât comunicarea de informații false ar reprezinta un risc de securitate națională, această faptă fiind incriminată de Codul Penal art. 404.

Prefectul Capitalei anunță o posibilă ședință a CNSU, joi

Advertisement
Articolul precedentPrefectul Capitalei anunță o posibilă ședință a CNSU, joi
Articolul următorKelemen nu pierde vremea: imediat după anunțarea noilor relaxări, a cerut organizarea pelerinajului de la Șumuleu Ciuc