Guvernul României

Guvernul României avertizează că va sancţiona orice încercare de a provoca dezechilibre şi de a induce dezinformări în spaţiul public, în contextul exploziei prețurilor combustibililor. Într-o postare pe Facebook, Guvernul afirmă că lumea întreagă şi România traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare.

„Urmărim inclusiv aceste aspecte şi luăm măsuri pentru a contracara războiul informaţional şi încercările de a crea instabilitate şi răspândi panică nejustificat în rândul populaţiei”, a comunicat Guvernul, într-un mesaj postat pe Facebook.

Guvernul îndeamnă românii să filtreze cu „bună credinţă, raţiune şi responsabilitate” informaţiile care ajung la cunoștința lor.

„Să nu ne lăsăm conduşi de reacţii pripite, sub impulsul unor ştiri neverificate din surse credibile! Avem mare nevoie, mai ales în contextul acestui război hibrid, să filtrăm cu bună credinţă, raţiune şi responsabilitate informaţiile care ne parvin”, este mesajul Guvernului.

Ce mesaj transmite „Romanian Business Leaders”

Guvernul a mulţumit organizației „Romanian Business Leaders” pentru demersurile făcute pentru contracararea războiului informaţional, prezentând comunicatul de presă transmis de organizaţie. Organizația susține că în România sunt grupuri care propagă informaţii „false sau pe jumătate adevărate, care împrăştie panică pentru câştiguri politice, de imagine sau pentru a ajuta Rusia putinistă”.

Organizația precizează că are încredere în economia românească, în societatea civilă, în capacitatea energetică a ţării, în sistemul bancar românesc, în Uniunea Europeană, în NATO şi capacitatea de apărare a României.

Organizația susține că există o criză energetică care este resimțită de toată lumea în portofele. România nu va rămâne nici fără gaze, nici fără energie şi nici fără benzină. Preţurile vor fi ţinute sub control, România va accelera investiţiile în energie regenerabilă şi va fi acoperit deficitul de energie care mai există, susține „Romanian Business Leaders”.

„Sistemul bancar este unul stabil. Fiecare bancă din România este garantată separat de băncile surori din alte state. Banii cetăţenilor şi ai companiilor sunt garantaţi de stat. Banca Naţională a României a gestionat dintotdeauna exemplar crizele financiare”, afirmă organizația.

Ce sumă a cheltuit România pentru sprijinirea refugiaților ucraineni

Articolul precedentElevii cu boli cronice sunt scutiţi de prezenţa fizică în şcoli
Articolul următorComisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, semnal de alarmă tras la București!